Feenstra Verwarming

De perfecte veiligheidsschoen voor iedere situatie en werknemer

Feenstra Verwarming en Zijlstra Beroepskleding werken sinds 2013 intensief samen op het gebied van beroepskleding. Sinds kort lopen de ruim 800 vakmannen van Feenstra Verwarming ook op EMMA veiligheidsschoenen, geleverd door Zijlstra.

Om maximale veiligheid te garanderen is niet alleen goede beroepskleding van essentieel belang, maar zeker ook kwalitatieve veiligheidsschoenen. Zo worden de ideale omstandigheden gecreëerd voor een veilige werkomgeving van alle werknemers van Feenstra Verwarming.

Alle eisen vertegenwoordigd in één schoen

Bij Feenstra Verwarming zijn er verschillende groepen werknemers waar rekening mee gehouden moeten worden bij de aanschaf van kleding en schoenen. Voor zowel montage- als servicemonteurs dienen schoenen aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. De keuze voor een hoge SRC anti-slip zool en kleine hak zorgt voor extra grip en ondersteuning voor het lopen op open trappen en gladde vloeren en daken. “Zware CV-ketels worden meerdere malen per dag steile trappen opgesjouwd. Onze monteurs bevinden zich daarnaast vaak in huizen of bedrijven met gladde vloeren of in kasten met weinig ruimte. Ze moeten dus blindelings kunnen vertrouwen op hun veiligheidsschoenen wat betreft grip, maar willen ook dat hun schoen flexibel genoeg is wanneer ze bijvoorbeeld moeten bukken. In de EMMA veiligheidsschoen zijn alle eisen vertegenwoordigt. Doordat er meerdere keuzemogelijkheden zijn kunnen we de schoen aanpassen op de doelgroep: zo hebben de montagemonteurs een ‘grovere’ montageschoen en de servicemonteurs een sportievere gymp”, aldus Maud Provily, Directeur HRM bij Feenstra Verwarming.

Op maat voor iedere monteur

Met 800 medewerkers is het niet verrassend dat er medewerkers zijn waarbij een standaard schoen niet goed past. EMMA Safety Footwear kan 38 verschillende orthopedische aanpassingen uitvoeren aan de veiligheidsschoenen. Met behulp van de pas-service van EMMA Safety Footwear, die verricht wordt op locatie, kan een iedere medewerker de juiste schoen aangemeten krijgen die voldoen aan de wensen van Feenstra. Maud Provily: “We zijn zeer positief over de aandacht die aan werknemers worden besteed voor het aanmeten van de schoenen. De pasbus van EMMA werd dan ook warm ontvangen!”

Partnership

“De samenwerking tussen Feenstra Verwarming, Zijlstra Beroepskleding en EMMA Safety Footwear is erg prettig. Het contact verloopt op een directe en open manier, de lijntjes zijn kort en de reacties op vragen en opmerkingen zijn snel. Wat vooral fijn is dat de communicatie rechtstreeks met de verschillende vestigingen plaatsvindt”, stelt Provily. “Zowel Zijlstra Beroepskleding als EMMA Safety Footwear denkt mee over de mogelijkheden en de verbeteringen met betrekking tot onze werkkleding en veiligheidsschoenen. Oftewel: een echte partnership!”

Kleding Management Systeem

Klanten van Zijlstra Beroepskleding kunnen kosteloos gebruik maken van het Kleding Management Systeem (KMS). Dit systeem realiseert een efficiënte verwerking van bestellingen en vergemakkelijkt de bestelprocedure en de registratie van bestelde en uitgegeven kleding voor klanten. “Wij vinden het fijn werken met het KMS. Hoewel sommige werknemers nog moeten wennen aan de manier van het registreren van maten e.d., is het systeem overzichtelijk en weloverwogen ingericht.”

Trots op de bedrijfskleding

“Voorheen droegen onze werknemers allemaal verschillende merken schoenen, waaronder EMMA. Nu we zijn overgegaan op één merk, dragen alle werknemers alleen nog EMMA Safety Footwear. De keuze voor dit merk is gebaseerd op de hoogwaardige kwaliteit en de goede uitstraling van de werkschoenen. De monteurs willen er uiteraard goed uitzien en wij vinden het belangrijk dat onze monteurs trots kunnen zijn op hun beroepskleding!”

MVO

Tijdens het hele proces stond duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook dat is één van de redenen waarom er voor EMMA Safety Footwear is gekozen. Het merk is continu bezig met verbeteringen en vernieuwingen op het gebied van MVO. Zo komt er binnenkort een recyclebare schoen op de markt, wat goed zou passen bij zowel de filosofie van Zijlstra Beroepskleding als van Feenstra Verwarming. De samenwerking tussen EMMA Safety Footwear, Zijlstra Beroepskleding en Feenstra Verwarming biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor een duurzame toekomst!

Meer informatie over Feenstra Verwarming? Kijk op www.feenstra.com