Tall Ships Races

Kledingpartner van hét evenement met de grootste zeilschepen ter wereld

Trotse kledingpartner van de Tall Ships Races 2022 Harlingen

Van 14 tot 17 juli 2022 werden in de haven van Harlingen weer de Tall Ships Races georganiseerd: een van de grootste zeilevenementen ter wereld. De race startte op 9 juli in Esbjerg (Denemarken) en voer vanuit daar richting Harlingen. Dit was het eindpunt van de eerste etappe die de zeilschepen af zouden leggen. Aan het evenementen namen tussen de zestig en tachtig van ’s werelds grootste zeilschepen deel. Naast de indrukwekkende schepen, zijn de Tall Ships Races vooral ook een groot evenement met een diversiteit aan activiteiten, optredens en eetgelegenheden.

Vrijwilligers zijn de motor van het evenement

Zonder vrijwilligers geen evenement. Daarom vindt Zijlstra Beroepskleding het belangrijk dat de mensen die vol passie een bijdrage leveren aan dit zeilevent, ook passende kleding hebben. “We vinden het belangrijk dat de vrijwilligers er trots bij kunnen lopen. Daarom verzorgden wij het volledige kledingpakket voor ruim 400 vrijwilligers. Wij leverden onder andere polo’s, jacks en hoodies die zij tijdens het evenement konden dragen”, aldus Joop Zijlstra, eigenaar Zijlstra Beroepskleding.

Foto: Harlingen Sail

Merchandise van idee tot uitvoering

Naast het kleden van de vrijwilligers, heeft Zijlstra Beroepskleding in samenwerking met Stichting Harlingen Sail een unieke merchandiselijn opgezet, bestaande uit caps, zonnehoedjes en polo’s. In samenwerking met Marion Verruijt-Gillhaus – wereldzeilster en al jaren actief in het vak en de organisatie – heeft Zijlstra een uniek high-end ontwerp gerealiseerd. “Door Marion haar ervaring heeft de kleding precies de look en feel die bij de Tall Ships Races hoort. In het creatieve proces heeft Marion een hele belangrijke bijdrage geleverd. Samen zijn we tot een prachtig resultaat gekomen”, stelt Joop Zijlstra.

De unieke merchandise kleding was verkrijgbaar tijdens het evenement en in enkele winkels in Harlingen.

Meer informatie over de Tall Ships Races? Kijk op de website: https://harlingensail.com

Ontvang gratis het Zijlstra Beroepskleding magazine