“Wij vinden het fijn werken met het KMS”

Bij Feenstra Verwarming zijn er verschillende groepen werknemers waar rekening mee gehouden moet worden bij de aanschaf van kleding en veiligheidsschoenen. Voor zowel montage- als servicemonteurs dienen veiligheidsschoenen aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen. De keuze voor een hoge SRC anti-slip zool en kleine hak zorgt voor extra grip en ondersteuning voor het lopen op open trappen, gladde vloeren en daken. “Zware CV-ketels worden meerdere malen per dag steile trappen opgesjouwd. Onze monteurs bevinden zich daarnaast vaak in huizen of bedrijven met gladde vloeren of in kasten met weinig ruimte. Ze moeten dus blindelings kunnen vertrouwen op hun veiligheidsschoenen wat betreft grip, maar willen ook dat hun veiligheidsschoen flexibel genoeg is wanneer ze bijvoorbeeld moeten bukken. In de EMMA veiligheidsschoen zijn alle eisen vertegenwoordigd. Doordat er meerdere keuzemogelijkheden zijn, kunnen we de veiligheidsschoen aanpassen op de doelgroep: zo hebben de montagemonteurs een ‘grovere’ montageschoen en de servicemonteurs een sportievere gymp”, aldus Maud Provily, Directeur HRM bij Feenstra Verwarming.

Alle eisen vertegenwoordigd in één schoen

Achter de schermen werken we voortdurend aan het verbeteren van onze MVO-inspanningen. En dan gaat het gaat niet alleen om gerecycled polyester of biologisch katoen; we streven naar meer. We scherpen voortdurend ons milieubeleid en laten onze inspanningen jaarlijks beoordelen door EcoVadis. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een betere wereld!

Een steentje bijdragen

Op maat voor iedere monteur

Met 1.400 medewerkers is het niet verrassend dat er medewerkers zijn waarbij een standaard schoen niet goed past. EMMA Safety Footwear kan 38 verschillende orthopedische aanpassingen uitvoeren aan de veiligheidsschoenen. Met behulp van de passervice van EMMA Safety Footwear, die verricht wordt op locatie, kan een iedere medewerker de juiste schoen aangemeten krijgen die voldoen aan de wensen van Feenstra. Maud Provily, directeur HRM & HSEQ: “We zijn zeer positief over de aandacht die aan werknemers wordt besteed voor het aanmeten van de schoenen. De pasbus van EMMA werd dan ook warm ontvangen!”

Feenstra Verwarming

Partnership

“De samenwerking tussen Feenstra Verwarming en Zijlstra Beroepskleding is erg prettig. Het contact verloopt op een directe en open manier, de lijntjes zijn kort en de reacties op vragen en opmerkingen zijn snel. Wat vooral fijn is dat de communicatie rechtstreeks met de verschillende vestigingen plaatsvindt”, stelt Provily. “Zowel Zijlstra Beroepskleding als de merken denken mee over de mogelijkheden en de verbeteringen met betrekking tot onze bedrijfskleding en veiligheidsschoenen. Oftewel: een echte partnership!”

Feenstra Verwarming

Volledig duurzaam bovenkledingpakket

Naast de veiligheidsschoen, dragen de 800 monteurs van Feenstra een duurzaam bovenkledingpakket van het merk Printer Prime. In 2022 bestond Feenstra 75 jaar, een mooi jubileum én een goede reden om het bovenkledingpakket van de medewerkers te vernieuwen. De oude bovenkleding van alle medewerkers wordt ingenomen en gerecycled. Het nieuwe bovenkledingpakket bestaat uit T-shirts, polo’s, truien en softshelljassen.

Feenstra Verwarming

Kleding Management Systeem

Klanten van Zijlstra Beroepskleding kunnen kosteloos gebruik maken van het Kleding Management Systeem (KMS). Dit systeem realiseert een efficiënte verwerking van bestellingen en vergemakkelijkt de bestelprocedure en de registratie van bestelde en uitgegeven kleding voor klanten. “Wij vinden het fijn werken met het KMS. Hoewel sommige werknemers nog moeten wennen aan de manier van het registreren van maten e.d., is het systeem overzichtelijk en weloverwogen ingericht.”

Kleding Management Systeem

Trots op de bedrijfskleding

“Voorheen droegen onze werknemers allemaal verschillende merken schoenen, waaronder EMMA. Nu we zijn overgegaan op één merk en dragen alle werknemers alleen nog maar EMMA Safety Footwear. De keuze voor dit merk is gebaseerd op de hoogwaardige kwaliteit, goede uitstraling en EMMA streeft ernaar hun collectie volledig circulair te produceren. De monteurs willen er uiteraard goed uitzien en wij vinden het belangrijk dat onze monteurs trots kunnen zijn op hun beroepskleding!”

Feenstra Verwarming

MVO

Tijdens het hele proces stond duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom is er gekozen voor een duurzame veiligheidsschoen en bovenkledingpakket. De gekozen merken Printer Prime en EMMA zijn continu bezig met verbeteringen en vernieuwingen op het gebied van MVO. De samenwerking tussen Zijlstra Beroepskleding en Feenstra Verwarming biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor een duurzame toekomst!

 

Tijdens het hele proces stond duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom is er gekozen voor een duurzame veiligheidsschoen en bovenkledingpakket. De gekozen merken Printer Prime en EMMA zijn continu bezig met verbeteringen en vernieuwingen op het gebied van MVO. De samenwerking tussen Zijlstra Beroepskleding en Feenstra Verwarming biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor een duurzame toekomst!

Feenstra Verwarming

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine