Een steentje
bijdragen

Achter de schermen werken we voortdurend aan het verbeteren van onze MVO-inspanningen. En dan gaat het gaat niet alleen om gerecycled polyester of biologisch katoen; we streven naar meer. We scherpen voortdurend ons milieubeleid en laten onze inspanningen jaarlijks beoordelen door EcoVadis. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een betere wereld!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam inkopen betekent dat we kritisch zijn over wat we inkopen én waar we inkopen. Onze belangrijkste leveranciers zijn lid van de Fair Wear Foundation. En daar zijn wij trots op!

 

Wat betekent duurzaamheid wanneer je niet duurzaam inkoopt? We letten op grondstoffen, verpakkingen, transport en arbeidsomstandigheden bij productielocaties. Want alleen op deze manier is duurzaam écht duurzaam.

Trots op onze samenwerkingen

Zó zetten wij ons in voor een betere wereld

Duurzaam inkopen

Wij letten zorgvuldig op grondstoffen, verpakkingen, transport en arbeidsomstandigheden bij productielocaties

(Her)gebruik van materialen

Kleding wordt in ons eigen atelier vermaakt of gerepareerd, en we hebben een eigen milieustraat voor hergebruik van kleding en verpakkingsmateriaal. Wij geven de voorkeur aan duurzame opties zoals FSC, biologisch afbreekbare of gerecyclede varianten

Goed werkgeverschap

Dit gaat verder dan alleen goede arbeidsvoorwaarden. Het betekent werkplekscans, aandacht voor gezondheid, gezamenlijk sporten en regelmatig ontspannen. Alleen zo kunnen we het beste uit onszelf halen!

Onze zilveren EcoVadis medaille

In mei 2023 ontvingen wij de zilveren EcoVadis medaille. Dit plaatst ons bij de top 8% van alle wereldwijd beoordeelde bedrijven in onze branche! Onze duurzame inkoop en milieubewustzijn scoren hoog: we zijn kritisch bij het inkopen en houden duurzaamheid in het oog. Dankzij onze eigen milieustraat scheiden we al het afval en hergebruiken we verpakkingsmaterialen voor een milieuvriendelijke verzending naar onze eindklanten. En natuurlijk stoppen wij niet bij deze medaille: wij gaan door in het zetten van duurzame stappen.

EcoVadis silver Zijlstra Beroepskleding

Deze stappen nemen wij nog

MVO Zijlstra

2024

Het behalen & behouden van de gouden EcoVadis medaille

Elektrische voertuigen Zijlstra Beroepskleding Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

2026

Meer elektrische voertuigen in ons wagenpark en het realiseren van een overdekt en beveiligd fietsenhok met oplaadpunten voor elektrische fietsen

2030

Een compleet circulair nieuw pand waar alle facetten van Zijlstra Beroepskleding onder één dak samenkomen

2040

Nog altijd de Zijlstra Beroepskleding zoals je ons kent, maar dan nóg beter en volledig duurzaam

Meer weten over onze duurzame stappen? Wesley vertelt je er
alles over!

Wesley van Wilpe