Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn continu bezig met ons milieumanagementsysteem en willen dit waar mogelijk aanscherpen. Zo proberen wij als Zijlstra Beroepskleding een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Een snel veranderende wereld

Wij opereren als organisatie in een snel veranderende wereld. Dit is de laatste 10 jaar sneller dan ooit veranderd. Wij vinden het uitermate belangrijk om hier als bedrijf in mee te gaan. Wat wij doen is continu op zoek zijn naar evenwicht tussen het sparen van het milieu en het leveren van kwalitatieve dienstverlening. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid voor de mensen die bij ons werken en de wereld waarin wij leven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen ons MVO-beleid hebben wij een aantal speerpunten. Dit zijn: duurzaam inkopen, milieubewust gebruik van materialen en machines en goed werkgeverschap. De aspecten People, Planet en Profit verliezen wij binnen ons beleid en werkzaamheden nooit uit het oog. Directeur en eigenaar Joop Zijlstra houdt overzicht zodat de inkoop op een maatschappelijk verantwoorde plaatsvindt. Hierbij houdt hij rekening met de milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van bedrijfskleding.

Duurzaam ondernemen

Momenteel ligt de nadruk op de invoering van duurzaamheid, bewustwording van ons personeel en digitalisering. Wij stimuleren onze medewerkers om continu op zoek te zijn naar manieren om het bedrijf te verbeteren! Dit door middel van verbeterborden en wij creëren een gezonde werksituatie door goede ventilatie van werkplekken en vers fruit. Dit zorgt voor een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wij scheiden het afval en proberen waar het kan zoveel mogelijk te digitaliseren.

Voorbeelden maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat onze duurzaamheidsvisie concreet inhoudt? Wij geven hier een aantal voorbeelden hoe wij ons in zetten voor een betere wereld.

 • Kledingpakketten worden duurzaam verpakt door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en minder lucht te vervoeren in verpakkingen;
 • Zijlstra levert een keer per week bij zijn klanten, omdat dit veel minder CO2 uitstoot veroorzaakt dan elke dag een pakket te bezorgen. De afdeling inkoop bestelt drie keer per week artikelen bij de leveranciers, zodat leveringen niet dagelijks plaatsvinden;
 • Zijlstra heeft eigen coupeuse in dienst om de kleding te repareren in plaats van nieuwe te leveren, dit verlengt de levensduur van het kledingstuk;
 • Op ons kantoor dringen we ons energiegebruik terug. We kiezen voor groene stroom en hebben ledverlichting. Ons pand is uitgerust met een warmte-terugwinsysteem. Dit bespaart energie.

Bronzen medaille MVO-ranking ECOVADIS

Wij hebben de bronzen medaille behaalt bij op MVO-ranking van ECOVADIS. Zij beoordelen bedrijven op hun milieuprestaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit doen ze als sinds 2007 en in die tijd hebben ze al meer dan 90.000 bedrijven beoordeeld. De bronzen medaille wil zeggen dat wij in onze sector goede resultaten behalen op het gebied van MVO. De hoogste score werd behaald op duurzame inkoop. Wij zijn afhankelijk van leveranciers maar zijn zeer kritisch tijdens het inkopen. Hierbij verliezen we duurzaamheid niet uit het oog. Daarnaast scoren we goed op het onderdeel milieu. Dit realiseren we mede door onze zelf ingerichte milieustraat.

Het komende jaar blijven we bezig met ons bedrijf doorontwikkelen op het gebied van duurzaam ondernemen. We voeren nog meer verbeteringen door met als doel het binnen één jaar behalen van de zilveren medaille.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de dienstverlening van Zijlstra Beroepskleding? Of wilt u meer weten wat wij doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

FairWear

Onze volgende merken zijn lid bij de Fair Wear Foundation

 • HAVEP
 • Hydrowear
 • Thirtyfour
 • Bestex
 • A-Code
 • Mascot
 • Tricorp