Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn continu bezig met ons milieumanagementsysteem en willen dit waar mogelijk aanscherpen. Zo proberen wij als Zijlstra Beroepskleding een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Een snel veranderende wereld

Wij opereren als organisatie in een snel veranderende wereld. Dit is de laatste 10 jaar sneller dan ooit veranderd. Wij vinden het uitermate belangrijk om hier als bedrijf in mee te gaan. Wat wij doen is continu op zoek zijn naar evenwicht tussen het sparen van het milieu en het leveren van kwalitatieve dienstverlening. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid voor de mensen die bij ons werken en de wereld waarin wij leven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen ons MVO-beleid hebben wij een aantal speerpunten. Dit zijn: duurzaam inkopen, milieubewust gebruik van materialen en machines en goed werkgeverschap. De aspecten People, Planet en Profit verliezen wij binnen ons beleid en werkzaamheden nooit uit het oog. Directeur en eigenaar Joop Zijlstra houdt overzicht zodat de inkoop op een maatschappelijk verantwoorde plaatsvindt. Hierbij houdt hij rekening met de milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van bedrijfskleding.

Duurzaam ondernemen

Momenteel ligt de nadruk op de invoering van duurzaamheid, bewustwording van ons personeel en digitalisering. Wij stimuleren onze medewerkers om continu op zoek te zijn naar manieren om het bedrijf te verbeteren! Dit door middel van verbeterborden en wij creƫren een gezonde werksituatie door goede ventilatie van werkplekken en vers fruit. Dit zorgt voor een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wij scheiden het afval en proberen waar het kan zoveel mogelijk te digitaliseren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: voorbeelden

Wat onze duurzaamheidsvisie concreet inhoudt? Wij geven hier een aantal voorbeelden hoe wij ons in zetten voor een betere wereld.

  • Kledingpakketten worden duurzaam verpakt door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en minder lucht te vervoeren in verpakkingen;
  • Zijlstra levert een keer per week bij zijn klanten, omdat dit veel minder CO2 uitstoot veroorzaakt dan elke dag een pakket te bezorgen. De afdeling inkoop bestelt drie keer per week artikelen bij de leveranciers, zodat leveringen niet dagelijks plaatsvinden;
  • Zijlstra heeft eigen coupeuse in dienst om de kleding te repareren in plaats van nieuwe te leveren, dit verlengt de levensduur van het kledingstuk;
  • Op ons kantoor dringen we ons energiegebruik terug. We kiezen voor groene stroom en hebben ledverlichting. Ons pand is uitgerust met een warmte-terugwinsysteem. Dit bespaart energie.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de dienstverlening van Zijlstra Beroepskleding? Of wilt u meer weten wat wij doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

FairWear

Onze volgende merken zijn lid bij de Fair Wear Foundation

 • HAVEP
 • Hydrowear
 • Thirtyfour
 • Bestex
 • A-Code
 • Mascot
 • Tricorp