Het begon allemaal in 2000. Joop Zijlstra’s passie voor ondernemen en kleding zorgde voor een revolutie in werkkleding. Kleuren, maten, stijl – werkkleding moet perfect zijn. Het vormt immers de basis voor een goede werkdag. Vanaf onze roots in specialistische kleding zijn we uitgegroeid tot dé naam in Nederland op het gebied van bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor diverse branches.

Zijlstra
Beroepskleding
sinds 2000

Zijlstra Beroepskleding is niet zomaar een groothandel; het is een passie voor hoogwaardige bedrijfskleding, innovatie en duurzaamheid. Ons streven is om niet alleen kleding te leveren, maar een totaalervaring te bieden die de identiteit en professionaliteit van elk bedrijf weerspiegelt. En daar ben ik ontzettend trots op!

Joop Zijlstra

Directeur Zijlstra Beroepskleding

2000

Joop Zijlstra richtte Zijlstra Beroepskleding op, wat het begin betekende van een revolutie in werkkleding voor bedrijven door heel Nederland.

KMS Zijlstra Beroepskleding

2003

Grote, groeiende klanten en innovatie gaan hand in hand! Hoe kun je voorraden per medewerker, leveringen en budgetten beheren voor een bedrijf met honderden medewerkers? Tijd voor vernieuwing: we bedachten én lanceerden het KMS. Het allereerste in zijn soort. Oftewel, het startpunt van moeiteloos beheer van bedrijfskleding.

2008

De groeiende klantenkring en innovatieve systemen vereisten uitbreiding van onze ruimte. Ons pand aan De Wieken 14 werd speciaal gebouwd. Met de overgang naar deze locatie namen we in omvang toe: van 175 naar 2.000 vierkante meter!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

2014

Zijlstra Beroepskleding bleef gestaag groeien, waardoor het nieuwe pand uiteindelijk te klein werd. Met onze groei groeide ook het pand mee, waardoor alles onder één dak kwam: van showroom en servicepunt tot magazijn en zelfs onze eigen borduurstudio.

Zijlstra Beroepskleding

2019

Wie groeit, wil klaar zijn voor verdere uitbreiding! Met het oog op de toekomst vergrootten we ons terrein door het aangrenzende perceel aan te kopen.

Zijlstra Beroepskleding De Kie Franeker

2022

Wij groeiden uit ons jasje en betrokken een nieuw pand aan De Kie in Franeker, waarmee er nog meer ruimte was voor medewerkers en voorraden. Een verandering die bij lokale media ook niet onopgemerkt bleef.

Elektrische auto's van Zijlstra

2023

In 2023 hebben we grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. We behaalden de zilveren EcoVadis-medaille, openden de Franeker pluktuin op ons terrein en breidden ons wagenpark uit met elektrische auto’s. Maar dat is niet alles: we hebben ook zonnepanelen geïnstalleerd en onze milieustraat, waar we oude werkkleding en grondstoffen recyclen, werd volop gebruikt!

Alvast kennismaken?
Download ons magazine!

Zijlstra Beroepskleding magazine