“De samenwerking met Friso Bouwgroep is er één waarop je kunt bouwen”, vertelt Tim Gielstra, accountmanager bij Zijlstra Beroepskleding. “Doordat we al een lange tijd met hen samenwerken, kunnen we spreken van een partnerschap waarin we samen groeien. Zo is het kledingpakket steeds weer een beetje beter geworden en dat zetten wij natuurlijk zo door.” De medewerkers op de bouwplaats dragen nu kleding van onder ander Printer Essentials en DASSY. Waarom dit de juiste merken zijn? Beide merken leveren vakkundig ontworpen werkkleding die heel goed geschikt zijn voor deze medewerkers. Wij selecteren de kleding onder andere op basis van de volgende punten:

 

  • Veiligheid: de werkkleding moet bescherming bieden tegen gevaren zoals vallende en scherpe objecten, elektrische risico’s en extreme weersomstandigheden;
  • Comfort en functionaliteit: werkkleding moet comfortabel zijn, een goede pasvorm hebben en voldoende bewegingsvrijheid bieden, terwijl ook handige zakken en opbergmogelijkheden aanwezig zijn voor gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Duurzaamheid: de kleding moet bestand zijn tegen slijtage, scheuren en blootstelling aan chemicaliën en vuil. Zo gaat de kleding lang mee.

 

En dat niet alleen: Friso wil als bouwgroep natuurlijk ook herkenbaar zijn. Beide kledingmerken zijn leverbaar in de specifieke huisstijlkleuren van Friso Bouwgroep. Dus wie hun medewerkers aan het werk ziet, zal hen direct herkennen aan de typerende blauwe kleuren.

Veiligheid én herkenbaarheid

Bouwen met een groen hart en met respect voor mens en milieu: het is de kern van de dagelijkse inspanningen van Friso. Als betrokken bouwer staat Friso middenin de maatschappij en nemen ze hun impact serieus. Daarbij hebben we het over duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord. Denk aan verduurzamingsprojecten, innovatieve en duurzame bouwtechnieken en een minimale milieubelasting binnen de bedrijfsvoering. Om dit te realiseren, is samenwerking met een partner die dezelfde maatschappelijke verantwoordelijkheid deelt natuurlijk essentieel. Iemand waarbij duurzaamheid net zo hoog op de agenda staat.

 

Als het aankomt op bouw- en verduurzamingstrajecten, begint het bij de medewerkers. “Waar Friso steeds duurzamer wordt, verduurzamen wij het kledingpakket met hen mee. Zo wordt de kleding gemaakt van gerecyclede stoffen en kijken wij altijd mee naar waar nog meer stappen gezet kunnen worden op het gebied van duurzaamheid. En hier hoeft Friso niets voor te doen. Wij houden de ontwikkelingen namelijk in de gaten”, aldus Tim. “Daarnaast leveren wij eens per week. Dit doen wij met het oog op duurzaamheid: de CO2-uitstoot wordt hier namelijk mee verminderd. Worden er intussen nieuwe medewerkers aangenomen? Wij regelen dat medewerkers kleding kunnen passen en noteren hun maten in het KMS. Daarna ontvangt de medewerker instructies van Friso over hoe in te loggen en bestellingen te plaatsen. We leveren de kleding vervolgens op het filiaal of het thuisadres.”

Friso, Zijlstra en duurzaam-
heid

Werkkleding met Friso-norm

Naast duurzaamheid, gaat veiligheid op de bouwplaats boven alles. Dit is een onmisbaar onderdeel in de bouwwereld. Hiervoor werkt Friso Bouwgroep met de Friso-norm. In deze norm staan 5 basisprincipes omschreven waarmee de veiligheid van alle medewerkers wordt gewaarborgd. En natuurlijk behoort de werkkleding hier ook bij. Dit houdt in dat de kleding en de persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de geldende eisen voor de bouw. Dit zijn onder andere de volgende:

  • EN ISO 20471 voor hoog zichtbare kleding, zodat de medewerkers ook onder slechte zichtbaarheidsomstandigheden goed zichtbaar zijn
  • EN 388 voor de handschoenen en kleding die bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen die de huid beschadigen of schuren veroorzaken
  • EN 342 regelt kleding die bescherming biedt tegen koude omgevingen
  • EN 343 is van toepassing op kleding die bescherming biedt tegen regen en slecht weer

 

Kortom, van top tot teen veilig en comfortabel aan het werk, beschermd tegen weer en wind. “Op de jassen van de CAO’ers staat ‘Friso werkt veilig.’ Dit doen wij in onze eigen drukkerij. Een mooie manier om de veilige werkwijze van het bedrijf terug te laten komen”, aldus Tim.

Friso Bouwgroep x Zijlstra Beroepskleding

Een mijlpaal voor Friso Bouwgroep

Het wordt ook wel de nieuwe Soldaat van Oranje genoemd: Musical De Tocht. Friso Bouwgroep bouwde speciaal hiervoor een imposante theaterhal in Leeuwarden, waar de magie van de Elfstedentocht tot leven komt. “Friso organiseerde relatieavonden voor dit Friese spektakel. Speciaal hiervoor werden er representatieve blouses voor de medewerkers gemaakt, waarin ze herkenbaar waren voor de genodigden. Zo’n happening vraagt om kleding die gezien mag worden!”, aldus Tim. “Het is ontzettend leuk om op deze manier bij te dragen aan deze mijlpaal voor Friso Bouwgroep. En als kers op de taart mochten wij aanwezig zijn bij de première!”

Passende werkkleding voor Friso Bouwgroep

Ontzorging: het gemak van het KMS

“Zijlstra Beroepskleding is een prettige partij om mee samen te werken”, stelt Gerbrich Dijkstra, administratief medewerker bij Friso Bouwgroep en contactpersoon voor Tim. “Het is belangrijk voor ons om met een partij samen te werken die met ons meedenkt op het gebied van duurzaamheid en kennis heeft van de bouwsector. Ze zijn in de buurt, dus de lijntjes zijn kort. Het KMS scheelt ons ook enorm. Onze medewerkers bestellen eenvoudig zelf hun kledingpakket en later wordt het allemaal netjes geleverd. Schoenen, PBM en andere benodigdheden worden bovendien eens per week besteld: een duurzame keuze. Wij hoeven hier weinig voor te doen!”

 

Een prettige, jarenlange samenwerking. Meer weten over Friso Bouwgroep en hun projecten? Bezoek hun website!

Geborduurd Friso Bouwgroep logo

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine