Sommige medewerkers moesten wennen aan het idee van nieuwe werkkleding. Daarom namen wij de tijd om hen op hun gemak te stellen en te laten zien wat het belang is van goed zittende kleding. Uiteindelijk verlieten ze de passessie met een lach, en dat geeft zowel Caparis, de medewerkers als ons een voldaan gevoel.

Jickie Aldridge-Feenstra

Waar gewerkt wordt aan persoonlijke groei, wil je ervan op aan kunnen dat alle medewerkers er gepast en comfortabel bij lopen. Ongeacht maat of werksituatie. Kortom, tijd voor écht passende werkkleding. In deze dynamische wereld is het dan wel waardevol om samen te werken met een partner die de specifieke behoeften van diverse medewerkers begrijpt. “En dat is waar wij elkaar perfect aanvullen,” zegt Jickie Aldridge-Feenstra, accountmanager bij Zijlstra Beroepskleding. “Caparis gelooft erin dat er voor iedereen een passende werkplek is. Net als dat wij erin geloven dat iedere medewerker goed passende werkkleding verdient. Dat is immers de basis van een goede werkdag. Wij denken net als Caparis in kansen en mogelijkheden, en die zien wij uiteraard ook in geschikte kleding voor elke medewerker.” De sleutel tot passende werkkleding waar iedereen prettig aan de slag kan? Maatwerk en persoonlijke aandacht.

Tijd voor écht passende werkkleding

Wie zich goed voelt in de kleding, is een meerwaarde voor het bedrijf! In welke branche je ook werkzaam bent, werkkleding moet functioneel zijn. Daarnaast zijn comfort, duurzaamheid en uitstraling van belang voor een optimale en representatieve werkervaring. Wij stellen het ideale pakket aan werkkleding samen voor jouw medewerkers: maatwerk of standaard, met alle zakken, knopen en lussen op de juiste plek voor optimaal comfort.

Specialist in werkkleding

Passessies waarbij écht de tijd genomen wordt

Een standaard kledingpakket is niet de juiste oplossing voor Caparis. De diverse medewerkers hebben namelijk hele uiteenlopende maten en eisen. Onze mogelijkheid om kleding te vermaken, was één van de redenen voor Caparis om de samenwerking aan te gaan. “Wij hebben de honderden medewerkers 1 voor 1 doorgepast op 3 verschillende locaties van Caparis. En dan hebben we het niet over even snel meten, maar écht de tijd nemen”, aldus Jickie. “Sommige medewerkers moesten wennen aan het idee van nieuwe werkkleding. Daarom namen wij de tijd om hen op hun gemak te stellen en te laten zien wat het belang is van goed zittende kleding. Uiteindelijk verlieten ze de passessie met een lach, en dat geeft zowel Caparis, de medewerkers als ons een voldaan gevoel.”

 

Een maat groter, kleiner, of juist kortere of langere lengtematen: alles is mogelijk bij de maatwerk werkkleding. Maar het is niet alleen de kleding die wordt opgemeten en aangepast. Schoenen zijn ook onderdeel van het perfecte kledingpakket. Ook hier geldt: niet iedereen is hetzelfde. “Daarom hebben we de EMMA pasbus ingezet”, vertelt Jickie. “Ook hier is weer 1 op 1 gekeken naar wat het beste past. Er waren bijvoorbeeld medewerkers die dachten een schoenmaat groter of kleiner nodig te hebben, maar dan was het uiteindelijk alleen de breedtemaat die afweek. Zo zie je maar dat ook schoenmaten- en pasvormen precisiewerk zijn. EMMA heeft voor iedereen de ideale, veilige schoen.” Kortom, van top tot teen in persoonlijk aangemeten werkkleding- en schoenen.

Caparis

Alle soorten, kleuren en maten

Van groenservice, postbezorging, magazijn, schoonmaak, productie tot kantine: honderden Caparis-medewerkers gaan dagelijks aan de slag in kleding die helemaal op hen is afgestemd. Merken die hierbij zijn ingezet, zijn SantinoDASSY en MASCOT. “Hiervoor hebben we gekozen omdat ze de juiste kleding hebben voor uiteenlopende branches, maar ook omdat ze veel verschillende mogelijkheden bieden”, stelt Jickie.

 

“Onder andere door de brede maatrange. Deze merken hebben kleding van maat XS tot en met maat 8XL. Neem dit in combinatie met de mogelijkheid het door ons te vermaken en je hebt voor iedere medewerker perfect zittende kleding. En een goede kwaliteit betekent een langere levensduur: ook dat is duurzaam. Niet te vergeten is de kleding beschikbaar in veel verschillende kleuren. Caparis had per afdeling al kleuren geselecteerd, waardoor we in een mum van tijd de juiste combinaties hadden geselecteerd in het kleurenbestand.” En de postbezorgers van Caparis? Die waren daar blij mee. Jickie: “Hun nieuwe beige met antraciet gekleurde kledingpakket viel hen een stuk beter in de smaak dan de kleding die ze voorheen droegen. Dat is leuk om te zien!” Comfortabele én mooie werkkleding, want het oog wil ook wat.

Caparis

Gemak en duurzaamheid met ons KMS

Of het lastig is om maatwerk kleding te nabestellen? Dat is niet het geval. “Het maatwerk staat ook ingeregeld in ons KMS”, licht Jickie toe. “Heeft medewerker X nieuwe kleding nodig? Dan weten wij precies welke maat hij draagt en dat zijn broek bijvoorbeeld 20 cm ingekort moet worden.” Oftewel, ons KMS ontzorgt de inkopers van Caparis. “Het is voor ons nu ontzettend makkelijk om kleding na te bestellen”, vertelt Ale Lijzenga, coördinator facilitair bij Caparis. “Wij hoeven er eigenlijk niet meer over na te denken, want de maten en vermakingen staan in het systeem van Zijlstra Beroepskleding.”

 

Caparis richt haar aandacht niet alleen op de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar hebben ook oog voor duurzaamheid. Jickie: “Ook wij zijn steeds duurzamer aan het ondernemen. Wij sturen daarom eens per week de verzameling orders naar de Caparis locatie in Leeuwarden. Zij verspreiden dit dan zelf volledig CO2-neutraal onder de overige locaties op de al bestaande ritten. Hiermee sluiten we aan op de duurzame doelen van het bedrijf.”

Kleding Management Systeem

Ontzorging en persoonlijke aandacht

“Eén van onze eisen voor de samenwerking was dat de lijnen kort zijn. Het gaat hier immers om medewerkers die speciale aandacht verdienen. Zijlstra Beroepskleding heeft deze verwachting meer dan waargemaakt. Dit blijkt onder andere uit de passessies die zij hebben georganiseerd. Gedurende 2 weken namen zij de tijd om alle medewerkers persoonlijk op te meten en de nodige aandacht aan hen te schenken. Bovendien zijn we zeer tevreden met hun KMS”, aldus Ale.

 

Een samenwerking om trots op te zijn. Meer weten over Caparis? Ga dan naar hun website!

Caparis

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine