“We waren direct enthousiast over het ontwerp!”

De collectie is ontwikkeld op basis van een gerecycled polyester en een duurzame bio katoen om de footprint zo klein mogelijk te houden. Dit wil zeggen:

  • 86% minder water
  • 75% minder CO2 uitstoot
  • 70% minder energie

 

De kleding is in eigen atelier van Zijlstra Beroepskleding geproduceerd. Hier worden aangename arbeidsomstandigheden gehanteerd volgens de Fair Wear richtlijnen en een ‘no waste’ productieproces. De duurzame en high-end materialen zorgen voor extra comfort en bewegingsvrijheid. Verschillende reflectiestripings -en logo’s maken de werknemers goed zichtbaar tussen het verkeerd aan boord en op de terminals.

 

De pakketten worden gepersonaliseerd per persoon. De oude kleding wordt ingenomen en hergebruikt of gerecycled. Meer over ons MVO-beleid leest u hier!

Volledig duurzaam kledingpakket

Achter de schermen werken we voortdurend aan het verbeteren van onze MVO-inspanningen. En dan gaat het gaat niet alleen om gerecycled polyester of biologisch katoen; we streven naar meer. We scherpen voortdurend ons milieubeleid en laten onze inspanningen jaarlijks beoordelen door EcoVadis. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een betere wereld!

Een steentje bijdragen

Hoe verloopt het contact met Zijlstra Beroepskleding?

Het contact met Zijlstra Beroepskleding verloopt heel prettig. Twee keer per jaar heb ik face to face contact een accountmanager bij Zijlstra Beroepskleding. We bespreken dan of alles nog naar wens verloopt en we kijken of er wijzigingen moeten plaatsvinden in de werkwijze of in basisafspraken. Voor verdere vragen of nabestellingen heb ik contact met de binnendienstmedewerker bij Zijlstra Beroepskleding. Het contact verloopt altijd goed, duidelijk en snel. Er zijn korte lijnen en er wordt altijd vlot gereageerd.

Wagenborg

Waren er vooraf aan onze samenwerking onduidelijkheden? Hoe werd hiermee omgegaan door Zijlstra Beroepskleding?

Ik ben niet vanaf het begin de contactpersoon binnen Wagenborg Passagiersdiensten. Daarom ben ik voor het eerste contact bij Zijlstra Beroepskleding op bezoek geweest. Zo kon ik het bedrijf en het personeel direct en persoonlijk leren kennen. Tijdens dit kennismakingsbezoek werd er veel tijd vrijgemaakt om mij te vertellen wat de afgesproken werkwijze is en hoe de samenwerking tussen Wagenborg Passagiersdiensten en Zijlstra Beroepskleding tot stand gekomen is en in elkaar steekt. Door dit gesprek, met digitale presentatie, was ik na dit bezoek helemaal op de hoogte van onze samenwerking!

Wagenborg

Begrijpt Zijlstra Beroepskleding jullie wensen en hoe wordt hierop ingespeeld?

Zoals eerder benoemd, heb ik tweemaal per jaar een afspraak met Zijlstra Beroepskleding. Voorafgaand aan deze gesprekken inventariseer ik intern of het personeel van de verschillende afdelingen nog tevreden is over hun kleding. Tijdens het gesprek is alle ruimte om wensen die medewerkers kenbaar hebben gemaakt te bespreken. De wensen worden altijd serieus genomen en er wordt direct gekeken wat er mee gedaan kan worden. Zo werd vorig jaar de wens uitgesproken om de jassen van de verkeersleiders te verbeteren rondom het veiligheidsaspect van Wagenborg Passagiersdiensten. Zijlstra Beroepskleding heeft voor reflecterende capuchons gezorgd die gemakkelijk aan de reeds bestaande jassen bevestigd konden worden. Zo hoefden we niet allemaal nieuwe veiligheidskleding aan te schaffen en zijn de jassen toch een stuk veiliger.

Wagenborg

Wat maakt het kledingpakket van Wagenborg zo bijzonder?

Wagenborg Passagiersdiensten bestaat uit verschillende en zeer uiteenlopende afdelingen. Denk hierbij aan matrozen, stuurmannen, verkeersleiders, horecamedewerkers, kapiteins, werktuigbouwkundigen, watertaxi schippers, parkeerwachters en kantoorpersoneel. Al deze medewerkers hebben zo hun eigen wensen en kledingeisen op het gebied van comfort en veiligheid. Het kledingpakket van Wagenborg is daarom uniek omdat het uit een zeer uitgebreid pakket bestaat. Ondanks alle verschillende soorten werkkleding is het volledige pakket geheel in huisstijl van Wagenborg Passagiersdiensten. De kleding van de diverse afdelingen zijn goed op elkaar afgestemd en iedereen is herkenbaar.

Wagenborg

Jullie maken gebruik van ons Kleding Management Systeem (KMS). Hoe werkt dat precies?

Dit is een van de grootste pluspunten van onze samenwerking. Het KMS is een online bestelsysteem waarin ons personeel kleding kan bestellen. Aan het einde van het hoogseizoen, in september, gaat het KMS voor twee weken online. In deze twee weken kunnen al onze medewerkers in KMS inloggen met klantnummer en wachtwoord. Vervolgens kunnen zij met een persoonlijk budget de kleding bestellen die zij voor het nieuwe jaar nodig hebben. Na die twee weken kijken Robert en ik samen naar alle bestellingen en zorgen wij ervoor dat de juiste artikelen worden besteld. Daarna volgt een periode waarin alle kleding wordt gemaakt. In mei wordt uiteindelijk alle bestelde kleding bij ons bezorgd en is ons complete personeel klaar voor het nieuwe seizoen!

Kleding Management Systeem

Jullie werken vanuit verschillende locaties en met verschillende afdelingen. Hoe is dat logistiek geregeld?

Dat klopt, we werken vanuit vier locaties en er zijn zo’n 200 medewerkers die kleding bestellen in het KMS. Het is daarom een groot voordeel dat Zijlstra Beroepskleding de kleding per persoon en afdeling verpakt. Zo wordt de kleding niet alleen op de juiste locatie bezorgd, maar heeft ook iedere medewerker zijn eigen bestelde kledingpakket gelijk in handen. Tevens zit er bij elke verpakking een pakbon waardoor gelijk gecontroleerd kan worden of hetgeen dat besteld is ook daadwerkelijk geleverd is. Deze manier van werken scheelt ons enorm veel tijd!

Wagenborg

Jullie kledingpakket is genomineerd geweest voor de Corporate Fashion Award 2016. Hoe was het om dit mee te maken?

Het voelde als een enorme eer om genomineerd te worden voor deze prijs. Samen met Zijlstra Beroepskleding zijn wij bij de uitreiking van de prijs aanwezig geweest. Het was een bijzonder positieve ervaring!

Wagenborg

Waarom zou jij Zijlstra Beroepskleding aanraden bij anderen?

  • Zijlstra Beroepskleding is een modern en vernieuwend bedrijf. Ze denken vooruit en daarmee onderscheiden zij zich van andere partijen. Een goed voorbeeld is het online bestelsysteem KMS.
  • Het professionele en persoonlijke contact. De korte lijnen zorgen voor een prettige samenwerking.
  • We kunnen voor alles bij ze terecht. Er wordt constructief meegedacht en ze kennen eigenlijk geen nee.
Wagenborg

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine