“Onze medewerkers zijn veel in beweging en doen verschillende werkzaamheden. Goede bewegingsvrijheid in de jasjes is belangrijk. Zijlstra Beroepskleding dacht hierin goed met ons mee.”

Aafke Kamminga

Regiomanager Kwadrant in Achtkarspelen

Wanneer we het hebben over zorg, dan is een goede hygiëne een prioriteit. Wanneer we dit vertalen naar bedrijfskleding voor de zorg, dan zijn er enkele vereisten. Denk hierbij onder andere aan de mogelijkheid om kleding op 60 graden te wassen. “We hebben mede daarom voor Kwadrant ook voor een echte zorgspecialist als leverancier gekozen. Alsico is een merk in de zorgbranche uit België en is een van de grootste leveranciers op het gebied van zorgkleding”, aldus Iris Marleen Ykema, accountmanager bij Zijlstra Beroepskleding.

Hygiëne

Onze medische kleding gaat verder dan alleen functionele uniformen. Wij begrijpen het belang van kleding die niet alleen praktisch is, maar ook bijdraagt aan de professionele uitstraling. Van kleurrijke uniformen tot witte jassen: de kleding combineert comfort, hygiëne en stijl. Daarnaast moet het tegen een stootje kunnen én vaak gewassen kunnen worden. Zo zorgen wij ervoor dat jouw team er representatief en professioneel uitziet, zodat zij zich volledig kunnen focussen op waar het om draait: de zorg!

Bedrijfskleding voor de zorg

Specifieke kenmerken voor de zorg

“Onze medewerkers zijn veel in beweging en doen verschillende werkzaamheden. Goede bewegingsvrijheid in de jasjes is belangrijk”, stelt Aafke Kamminga, regiomanager in Achtkarspelen. “Zijlstra Beroepskleding dacht hierin goed met ons mee. Zo zijn de tunieken voorzien van A-move. Dit zorgt bij de schouders voor extra bewegingsruimte, waardoor de diverse werkzaamheden zonder belemmeringen kunnen worden uitgevoerd.” Er is gekozen voor extra sterk materiaal. De kleding wordt namelijk vaak gewassen en moet onder een diversiteit van omstandigheden kwalitatief goed blijven. De combinatie van polyester en katoen blijkt in de praktijk ijzersterk. “In het gehele proces is er goed met ons meegedacht door zowel Zijlstra als Alsico, de leverancier. Van het soort kleding en het materiaal, tot aan wasvoorschriften voor maximaal kleurbehoud.”

De Friese Wouden

Kenmerkende kleuren

Tussen de verschillende afdelingen zijn er verschillen in kleur. Zo draagt de intramurale afdeling gekleurde kleding en de extramurale afdeling witte kleding. Kamminga: “Iedere medewerker kan een kledingpakket samenstellen naar eigen voorkeur, binnen onze richtlijnen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen tussen dames of unisexmodellen of zelf een kleur kiezen.” De kleuren van de kleding is uniek voor Kwadrant. De verschillende tunieken en jasjes zijn, naast wit, herkenbaar weergegeven in de huisstijlkleuren van de organisatie: roze, paars en turquoise.

De Friese Wouden

Flexibel in aanmeten

“Jaarlijks organiseren wij een passessie op locatie bij Kwadrant. Zo hebben nieuwe medewerkers de kans om kleding aan te laten meten en hun maten door ons te laten registreren in het Kleding Management Systeem”, vertelt Ykema. Op de hoofdvestiging van Kwadrant ligt standaard een kledingpakket waar men kleding kan passen. Zo zorgt Zijlstra Beroepskleding snel en adequaat dat een nieuwe werknemer nieuwe kleding beschikbaar heeft. Past een kledingstuk niet? Dan kan dit altijd worden geruild.

Kleding Management Systeem

Gemak voor inkopers én medewerkers!

“Onze medewerkers hebben een budget die ze jaarlijks vrij kunnen besteden aan bedrijfskleding. Dit wordt bepaald op basis van het aantal contracturen. Overschrijden ze het budget? Dan kunnen ze dit eenvoudig zelf afrekenen met iDeal. Iedereen heeft eigen inloggegevens en kan zelf kleding bestellen. Dit scheelt enorm voor onze afdeling inkoop”, vertelt Marcel Meerstra, inkoper. De inkopers van Kwadrant ontvangen jaarlijks een overzicht van de bestelde kleding. Vragen over kleding en dergelijk komen rechtstreeks bij Zijlstra terecht.

De Friese Wouden

Leuke extra’s

Dat een goede samenwerking kan leiden tot leuke extra’s, blijkt uit de samenwerking tussen Zijlstra Beroepskleding en Kwadrant. Zo sponsort Zijlstra een thuiszorgauto. Deze auto wordt ingezet voor onder andere de thuiszorg. Zo kan flexibiliteit worden gegarandeerd!

 

Meer informatie over Kwadrant? Kijk op de website!

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine