Voor werkzaamheden in de bouw is het van groot belang dat de kleding goed zit, maar vooral goed beschermt. Wij geven tips die u kunt gebruiken bij het kiezen van werkkleding voor de bouw.

 

Werkkleding op maat

Bij Zijlstra Beroepskleding vinden we dat werkkleding functioneel moet zijn. Daarnaast is ook het comfort, duurzaamheid en uitstraling van belang, zo kan uw personeel het werk zo optimaal en representatief mogelijk uitvoeren. Wij vinden het belangrijk dat alle zakken, knopen en lussen op de juiste plaats zitten en de kleding veel veiligheid biedt. Onze partner Havep heeft speciaal voor de bouw een kledinglijn samengesteld. Deze kledinglijn is dan ook gecertificeerd en beschermd tegen veiligheidsrisico’s die in de bouw voorkomen.

 

5 tips voor het kiezen van werkkleding van de bouw

De kleding voor het fysieke werk in de bouw moet comfortabel zitten en aan alle veiligheidseisen voldoen. Hier moet u op letten:

Functioneel in ieder seizoen
Werkzaamheden in de bouw vragen vaak veel van het lichaam. Door transpiratievocht en een koude wind, kunnen werknemers snel ziek worden. Kies daarom voor een vocht afdrijvende stof op de huid. Deze neemt transpiratievocht op. Ook een waterafstotende laag is aan te raden. Zo komt er geen vocht van buitenaf op het lichaam en blijft de werknemer warm.

Duurzaam
Kies voor sterke stoffen op de kleding. Dit is niet alleen veilig, maar gaat ook lang mee. Denk hierbij aan broeken met extra versteviging op de knieën of bij het kruis.

Passende werkkleding
De werkzaamheden in de bouw kunnen fysiek zwaar zijn. Een optimale bewegingsvrijheid is dan ook erg belangrijk. Kies voor een comfortabele stretchstof. Een stretchstof sluit goed aan, waardoor uw medewerkers minder snel ergens achter blijven haken. Wij raden het altijd aan om vooraf de kleding te laten passen. Zo kan uw personeel comfortabel aan het werk.

Zichtbaarheid
Sommige werkzaamheden worden gedaan met grote machines of in de avonduren. Zorg er daarom voor dat uw personeel goed zichtbaar is voor anderen, dit geeft veiligheid op de werkvloer. Veiligheidshesjes kunnen snel vergeten worden, maar wanneer de zichtbaarheid al in de werkkleding is verwerkt, zal dit niet meer nodig zijn. Onze populairste soort veiligheidskleding is High Visibility- of signaalkleding. Dit is signaalkleding, waarmee u zeer goed zichtbaar bent. Dat komt allereerst door de herkenbare fluorescerende kleur van kleding. Vaak is dit gemaakt van fluorescerend materiaal met de felle kleuren geel, oranje, roze of groen. Zo wordt worden uw medewerkers direct herkent door nabije mensen.

Risico’s in kaart brengen
Iedere werkgever moet vanuit de arbeidsomstandighedenwet de risico’s en gevaren in kaart brengen door de RI & E (risico inventarisatie en evaluatie). Veel risico’s worden al beperkt door de maatregelen in de werkomstandigheden, zoals beveiligde machines en veilige processen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat de kleding voor uw medewerkers voldoet aan de Wet Persoonlijke Beschermingsmiddelen.

 

Meer informatie over werkkleding?

Wij hebben een uiteenlopend aanbod aan werkkleding voor uw medewerkers in de bouw. Kom langs in onze showroom en bekijk de mogelijkheden. Wilt u liever dat wij langskomen? Dat is geen enkel probleem. Wij kunnen op locatie verschillende opties laten zien én uw personeel kan direct passen.