RWS kleding is ontworpen voor professionals actief langs snelwegen, waterwegen en andere risicovolle omgevingen. Hier draait het niet alleen om functionaliteit en bescherming; deze kleding volgt ook moderne trends op het gebied van comfort, stijl en duurzaamheid. Wij vertellen je er meer over!

 

 

Waarom RWS kleding?

RWS staat voor Rijkswaterstaat, de Nederlandse overheidsdienst die verantwoordelijk is voor de aanleg en het onderhoud van wegen en waterwegen. RWS kleding is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen die gelden bij werkzaamheden langs snelwegen, waterwegen en andere risicovolle omgevingen. Dit zijn enkele redenen waarom deze kleding van cruciaal belang is:

 

1. Zichtbaarheid en veiligheid

RWS kleding is uitgevoerd in opvallende kleuren, zoals fluorescerend oranje en geel, wat de zichtbaarheid van werknemers vergroot. Vooral in omstandigheden met weinig licht, zoals werkzaamheden langs de weg. Reflecterende strepen dragen bij aan extra zichtbaarheid, wat van belang is voor het voorkomen van ongevallen.

 

2. Bescherming tegen weersinvloeden

Of het nu regent, sneeuwt of de zon fel schijnt, RWS kleding is speciaal ontworpen om werknemers te beschermen tegen diverse weersomstandigheden. Dankzij het gebruik van waterdichte materialen en ademende stoffen biedt deze kleding niet alleen bescherming, maar ook comfort. Zelfs bij langdurig gebruik.

 

3. RWS kleding voldoet aan veiligheidsnormen

RWS kleding voldoet aan strenge veiligheidsnormen die zijn opgesteld om de bescherming van werknemers te garanderen. Deze normen verschillen per type werk en omgeving, maar omvatten altijd specificaties met betrekking tot zichtbaarheid, duurzaamheid en comfort.

 

 

Trends in RWS Kleding

Naast de nadruk op veiligheid is er een opvallende trend in de RWS-kledingindustrie: de combinatie van veiligheid, ultiem comfort en mode. Traditionele RWS kleding was vaak niet comfortabel, maar tegenwoordig introduceren steeds meer merken stijlvolle ontwerpen die niet alleen aan strenge veiligheidseisen voldoen, maar ook aantrekkelijk en comfortabel zijn.

 

✓ Trendy snitten en optimaal comfort

Tegenwoordig willen medewerkers niet alleen veilige kleding, maar ook kleding die lekker zit en er goed uitziet. Gelukkig gaat ook RWS kleding mee met de werkkleding-trends. Dit zorgt ervoor dat jouw collega’s met vertrouwen en gemak hun werkzaamheden kunnen uitvoeren, wetende dat ze goed beschermd zijn én er ook nog eens goed uitzien.

 

Een opvallende innovatie is bijvoorbeeld het gebruik van joggingsstof voor RWS-broeken, die bijna vergelijkbaar zijn met een trainingsbroek. Deze moderne benadering van werkkleding combineert veiligheid met het ultieme draagcomfort. Deze broeken zijn niet alleen licht en flexibel, maar bieden ook de gewenste bescherming zonder concessies te doen aan het gemak van een zachte, ademende stof.

 

✓ Duurzame materialen

Duurzaamheid is tegenwoordig een essentieel aandachtspunt in allerlei sectoren, en de wereld van werkkleding vormt daarop natuurlijk geen uitzondering. RWS kleding gemaakt van duurzame materialen speelt een cruciale rol bij het verminderen van de impact op het milieu. Maar dat is niet het enige voordeel: deze kleding biedt langdurig comfort en bescherming aan werknemers, waardoor ze niet alleen kunnen rekenen op een product van hoge kwaliteit, maar ook bijdragen aan een meer duurzame toekomst. Met werkkleding van duurzame materialen sla je dus twee vliegen in één klap: je beschermt niet alleen je medewerkers, maar ook de planeet.

 

Ontdek bijvoorbeeld de Tricorp Revisible kleding: een vernieuwd RWS kledingpakket met een fraai design en een verbeterde pasvorm. Tricorp heeft hierbij ingespeeld op trends en innovaties in werkkleding en heeft gebruikgemaakt van duurzame stoffen, met aandacht voor zowel mens als milieu! Deze collectie is te bekijken in onze showroom.

 

 

Vind de nieuwste RWS kleding bij Zijlstra Beroepskleding

RWS kleding is veel meer dan alleen werkkleding; het is een cruciaal onderdeel van de veiligheidsuitrusting die jouw medewerkers beschermt in veeleisende omstandigheden. Het investeren in de juiste kleding betekent niet alleen het waarborgen van veiligheid, maar ook het bieden van comfort en stijl aan je medewerkers. Benieuwd waar de kleding van jouw medewerkers aan moeten voldoen? Wij vertellen je er meer over en stellen jouw ideale kledingpakket samen.