Jaarlijks worden ruim 1.000.000 mensen in Nederland gebeten door een teek. Ruim 350.000 zijn het slachtoffer van een besmetting. Vooral mensen die beroeps- of hobbymatig werkzaam zijn in de natuur lopen een verhoogd risico op een tekenbeet. Bescherming tegen dit kleine, maar gevaarlijke dier is dan ook geen overbodige luxe!

 

Bescherming met Rovince ZECK-Protec

Sinds 2008 heeft Rovince zich gespecialiseerd in teekwerende kleding. De kleding, geïmpregneerd met ZECKprotec en Permetect, weert 98% van de teken. De Rovince teekbeschermende kleding is bij aankoop al geïmpregneerd en hoeft voor de gehele levensduur geen nabehandeling meer te ondergaan. Gegarandeerde bescherming tot maar liefst 100 wasbeurten!

 

Hoe werkt het?

Teken zullen zich proberen vast te grijpen aan de kleding. Door de werkzame stoffen in de kledingstukken zal de teek een thermische reactie krijgen in de vorm van hete pootjes. Na zo’n 20 seconden zal de teek loslaten en van de kleding afvallen.

 

Collectie

De collectie bestaat uit broeken, shirts, (fleece)jacks, overhemden, sokken en petten voor zowel mannen als vrouwen. Meer weten over de Rovince beschermende kleding? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanagers.