Tuinschaar mee en op naar De Wieken. Niet om je eigen werkkleding te maken bij ons op kantoor, maar om een boeket samen te stellen! Naast ons pand was het een ware bloemenzee. De pluktuin waarvoor wij de grond faciliteren, stond volop in bloei en er werd volop geplukt. En dat allemaal voor een goed doel.

 

Een plek voor bloemen en biodiversiteit

Van korenbloemen en tuinchrysanten tot cosmea en zonnebloemen – de 4000 m² veranderde in een zee van kleur. Voor een bijdrage van tien euro via een QR-code op het terrein kun je één vierkante meter bloemen adopteren en twee keer per jaar een prachtig boeket samenstellen.

 

Meer dan alleen bloemen

De Pluktuin is veel meer dan alleen een plek om bloemen te plukken; het is een initiatief dat goed is voor de biodiversiteit én educatieve waarde biedt aan scholen in de omgeving. Midden in de tuin staat een bijenkast van Zorghoeve Tritzum, waar scholen langs kunnen komen om meer te leren over biodiversiteit.

 

 

Steun aan een goed doel

De opbrengst van de Pluktuin gaat naar Stichting Leergeld, die kinderen uit gezinnen met minder geld steunt. Dankzij deze stichting kunnen kinderen blijven deelnemen aan o.a. sportieve en culturele activiteiten. Door de Pluktuin te steunen, geef je deze kinderen dezelfde kansen als hun leeftijdsgenoten.

 

Samen maken we impact

“Bij Zijlstra Beroepskleding geloven we dat het bijdragen aan een betere wereld begint bij onszelf en onze directe omgeving”, aldus Joop Zijlstra, eigenaar van Zijlstra Beroepskleding. Onze betrokkenheid bij de Pluktuin Franeker sluit perfect aan bij ons streven naar een duurzame toekomst. En daar zijn wij trots op!

Wil jij de pluktuin steunen? Doneren doe je hier!

 

 

Pluktuin Franeker