De 7.500 m2 grote Franeker pluktuin naast ons pand is officieel geopend! De grootste pluktuin van Nederland? Kinderburgemeester Dian Rienstra en commissaris van de koning Arno Brok besproeiden de tuin met een brandslang van de Franeker brandweer en luidden hiermee het plukseizoen in.

 

 

Een feestelijke opening

Ons terrein veranderde zaterdag 15 juli in een ware feestlocatie. Met foodtrucks, springkussens en muziek van de Sternse Junior Drumline is de pluktuin er op een feestelijke manier ingeluid. Rinze Kleefstra, president Lionsclub Tsjerk Hiddes en Maarten de Bok, bestuurslid Stichting Leergeld, spraken op de feestelijke opening over het initiatief. Kinderburgemeester Dian Rienstra en commissaris van de koning Arno Brok besproeiden de tuin als officiële opening. Met deze frisse start zal de tuin naast ons pand steeds meer kleur krijgen en kunnen belangstellenden voor €10 boeketten plukken op hun eigen vierkante meter. De commissaris bedankte de Lions Club en Joop Zijlstra, directeur van Zijlstra Beroepskleding, in het bijzonder voor het beschikbaar stellen van de grond.

De pluktuin: het begin

Hoe kun je een braakliggend terrein beter besteden dan met het investeren in duurzaamheid, biodiversiteit en een goed doel? Een lokale pluktuin was hiermee de juiste bestemming voor de ongebruikte ruimte naast ons pand. Wij faciliteerden 7.500 m2 aan grond en Lionsclub Tjerk Hiddes de Vries zette de pluktuin op. Diverse ondernemers bundelden hun krachten om van de pluktuin een succes te maken.

Het doel van pluktuin Franeker

Van diverse bloemen, honing van een lokale imker tot lessen over de natuur voor het onderwijs in Franeker: met de opbrengsten wordt Stichting Leergeld gesteund. De tuin heeft hiermee niet alleen maatschappelijke impact in Franeker zelf, maar ook in omgeving voor kinderen in achterstandssituaties. En daar zijn wij ontzettend trots op. “Een perfecte invulling voor het terrein”, aldus Joop Zijlstra, directeur van Zijlstra Beroepskleding. Onder andere hiermee worden wij, letterlijk en figuurlijk, steeds groener! Wij kijken terug op een gezellige opening en zijn trots om bij te dragen aan dit initiatief.

Lees hier meer over de pluktuin.

 

 

 

image_0
Besproeien pluktuin
image_2
image_3
image_4
image_5
image_6
image_7