Weer of geen weer, hoveniers zijn dagelijks aan het werk in de buitenlucht. Door al het knielen, sjouwen en bukken is het van groot belang dat de werkkleding sterk is, maar ook comfortabel zit. Hier moet u op letten bij het uitzoeken van werkkleding voor hoveniers.

 

Werkkleding voor hoveniers

Een hovenier heeft te maken met veel verschillende materialen, houdingen en weersomstandigheden. Dit zijn aspecten waar rekening mee moet houden in het kiezen van de juiste werkkleding. Daarbij wilt u dat de kleding veiligheid biedt én dat uw medewerkers herkenbaar zijn.

 

1. Bewegingsvrijheid
Hoveniers nemen dagelijks meerdere houdingen aan en zijn niet altijd verzekerd van een droog pak. Daarom is het belangrijk dat de werkkleding is voorzien van een stretch stof. Bij het dragen van stretch stof rekt de stof in elke houding goed mee, ook bij slecht weer is de stof niet stug en voorkomt het schuurplekken op de huid. Een ander voordeel is dat stretchstof goed aansluit en snel droogt. Daarnaast hebben wij speciaal voor hoveniers werkkleding met een verlengd rugpand die de rug bedekt tijdens het bukken. Zo vatten uw medewerkers minder snel kou. De ritsen zijn zo gemaakt dat er geen aarde of vuil in komt.

 

2. UV-bescherming
Ons koude kikkerlandje kan soms omslaan naar tropische temperaturen met een felle zon. Ook dan zijn uw medewerkers aan de slag. Het is belangrijk dat de huid van uw medewerkers goed wordt beschermd tegen UV-straling, kies daarom werkkleding die is voorzien van UV-bescherming.

 

3. Gereedschap bij de hand
Hoveniers hebben te maken met veel materialen en gereedschappen. Snel en efficiënt werken is belangrijk en daarom is het handig de gereedschappen zoveel mogelijk binnen handbereik te hebben. Kies daarom voor werkkleding met extra zakken. Op deze manier kunnen de hoveniers in de werkbroek al veel gereedschap kwijt.

 

4. Bescherming tegen ongevallen
Veiligheid staat bij Zijlstra Beroepskleding altijd voorop. Wij vinden het belangrijk dat werkkleding ongevallen voorkomt, helemaal bij beroepen waar gewerkt wordt met machines en gereedschap. Kies daarom voor stevige en waterdichte schoenen mét stalen neuzen. Stevige werkschoenen zijn goed geabsorbeerd en geven goede bescherming aan uw tenen.

Uw werknemers werken veel met hun handen en maken gebruik van meerdere machines, zoals snoeischaren of houtversnipperaars. Goede werkhandschoenen zijn daarom niet weg te denken in dit vak en geeft bescherming tegen snijwonden of kou. Het is belangrijk dat de handschoen is voorzien van stevige stretchstof en grip heeft aan de binnenkant.

Hoveniers zijn soms meerdere uren op hun knieën werkzaam. Om slijtage te voorkomen kunt u het beste voor werkbroeken met kniestukken of kniekussens kiezen.

 

5. Werkkleding in huisstijl
Naast alle bovengenoemde punten, wilt u natuurlijk ook goed herkenbaar zijn als bedrijf.
U kunt bij ons ook terecht voor het borduren en bedrukken van een logo op werkkleding. Wij zijn in het bezit van een eigen borduurstudio en ook bedrukkingen worden in eigen huis gedaan. Hierdoor houden we het complete proces in eigen beheer, waardoor we de hoogst haalbare kwaliteit leveren. Wij denken graag met u mee, zo krijgt u vrijblijvend advies op maat.

 

Meer informatie over werkkleding voor hoveniers?

Wij hebben een groot aanbod aan werkkleding voor hoveniers. Kom langs in onze showroom en bekijk de mogelijkheden. Onze specialisten adviseren uw graag over de verplichte veiligheidseisen voor de werkkleding in uw branche. Wilt u liever dat wij langskomen? Dat is geen enkel probleem. Wij kunnen op locatie verschillende opties laten zien én uw personeel kan direct passen.