Naast comfortabele, veilige en mooie werkkleding, is duurzaamheid niet meer weg te denken op de werkvloer. Duurzame kleding heeft verschillende voordelen. Bent u op zoek naar nieuwe werkkleding voor uw werknemers? Wij vertellen u de voordelen van duurzame bedrijfskleding.

DUURZAME BEDRIJFSKLEDING: TEGEN WATERVERSPILLING

Katoen verbouwen kost veel water. Wist u al dat er voor de productie van een t-shirt ongeveer 2.700 liter water nodig is en voor een spijkerbroek maar liefst 7.000 liter? Dit staat gelijk aan 2 liter drinkwater per dag voor 9,5 jaar lang voor één persoon. Dat terwijl schoon drinkwater niet voor iedereen een dagelijkse luxe is.

 

Wij verkopen duurzame bedrijfskleding die bijdraagt aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. Denk bijvoorbeeld aan het merk HAVEP: het merk dat innovaties in de textielsector op de voet volgt om zo beschermende werkkleding zo duurzaam mogelijk te produceren. Ook het merk EMMA streeft naar duurzame productie en consumptie. Bekijk hier het aanbod aan duurzame werkschoenen.

BETERE KWALITEIT EN EEN LANGERE LEVENSDUUR

Bedrijfskleding tegen de laagste prijs? Dat is niet het einddoel van duurzame bedrijfskleding. Het doel is wél om werkkleding van hoge kwaliteit te produceren dat langer meegaat. Bij de productie van deze kleding wordt er meer nagedacht over de wijze waarop het geproduceerd wordt. Oftewel, uw werknemers dragen bedrijfskleding dat van duurzame kwaliteit is, lang meegaat en daarmee beter is voor het milieu. Moet een kledingstuk vermaakt of gerepareerd worden? Dit lossen wij voor u op: onze coupeuse voert deze werkzaamheden uit in een eigen atelier. Zo heeft u nog langer plezier van uw duurzame bedrijfskleding.

DUURZAME ÉN EERLIJKE KLEDING

Duurzame bedrijfskleding wordt veelal van natuurlijke stoffen gemaakt. Denk aan organisch of biologisch katoen en/of lyocell. Lyocell is bijvoorbeeld houtpulp dat gemaakt is uit duurzaam bosbeheer. Het is net zo sterk als polyester, ventileert goed, is uitermate vocht absorberend en is zacht voor de huid. Waarom is dit dan eerlijke kleding? Het verbouwen van stoffen als organisch/biologisch katoen is beter voor de gezondheid van boeren. Bij biologisch katoen worden geen gifstoffen op de planten gespoten, waardoor boeren deze stoffen niet binnenkrijgen. Nog een voordeel is dat werknemers bij de productie van duurzame bedrijfskleding eerlijk betaald krijgen voor het werk dat zij leveren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

DUURZAAMHEID BIJ ZIJLSTRA BEDRIJFSKLEDING

De wereld verandert sneller dan ooit en wij gaan hierin mee: maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog bij ons in het vaandel. Onze speerpunten hierin zijn duurzaam inkopen, milieubewust gebruik van materialen en machines en goed werkgeverschap. Wij letten nauwlettend op het maatschappelijk verantwoord inkopen van bedrijfskleding en houden te allen tijde rekening met milieucriteria. We hebben het niet enkel over onze bedrijfskleding, maar ook de verzending, reparatie én ons energieverbruik op kantoor. Hoe wij dit doen? Wij vertellen u graag meer over ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.

DRAGEN UW WERKNEMERS AL DUURZAME BEDRIJFSKLEDING?

Ook wij proberen met ons milieumanagementsysteem bij te dragen aan een betere wereld. Wij hebben een ruim assortiment aan bedrijfskleding. Bekijk de mogelijkheden via onze website  of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Heeft u vragen? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor duurzame bedrijfskleding voor uw werknemers.