Het weggooien van uw veiligheidsschoenen moet vanaf nu verleden tijd zijn! Emma Safety Footwear komt in oktober met de eerste, vrijwel volledig circulaire veiligheidsschoen. Wat is er zo speciaal aan deze ‘nieuwe’ veiligheidsschoen?

 

Wie is Emma Safety Footwear?

Emma Safety Footwear is al bijna 85 jaar één van de grote pijlers op het gebied van veiligheidsschoenen. Het merk combineert de ervaring met de techniek en trends van dit moment. De drie pijlers van Emma Safety Footwear, Hydro Control (houdt uw voeten droog), Balance (optimale positie van uw voet) en Contact Management (maximale grip op elke ondergrond) zorgen voor een extreem goede veiligheidsschoen.

 

Circulair produceren

De reden die de ‘groene veiligheidsschoen’ van Emma zo bijzonder maakt, is het circulair produceren. Dit proces gaat een stap verder dan recyclen. De onderdelen van de schoen zijn bij circulatie meerdere keren herbruikbaar, zonder kwaliteitsverlies en toxische effecten. De onderdelen krijgen een bestemming als grondstof voor bijvoorbeeld een nieuwe veiligheidsschoen of een ander product. Samen met onder andere FBBasic, specialist in de ontwikkeling van circulaire producten en de herwinning van grondstoffen, is deze speciale schoen voor u ontworpen!

 

Milieubewust

Een unieke productie is de basis van de Emma werkschoenen. Speciale certificaten zorgen voor kindervrije arbeid. Verder wil Emma Safety Footwear overstappen van leer dat gelooid wordt met chroom naar biologisch (plantaardig) gelooid leer, wat veel minder belastend is voor het milieu. Daarbij zullen de leerproducenten in Brazilië en India goed worden begeleid, zodat het eindresultaat voor u optimaal blijft!

 

Materialenpaspoort

Bij Emma Safety Footwear richten ze zich in de toekomst op het materialenpaspoort. Elke schoen die geschikt is voor hergebruik krijgt een materialenpaspoort en een label met QR-code. De maker, koper en u als gebruiker kunnen dan zien hoe oud de schoen is, welk materiaal erin verwerkt is en wanneer de schoenen aan vervanging toe zijn.

 

Advies over uw Emma schoen!

Goede werkschoenen staan aan de basis van optimale prestaties op de werkvloer. Werkschoenen moeten prettig zitten, de voet voldoende beschermen en het liefst zo lang mogelijk meegaan. Advies nodig over de juiste veiligheidsschoenen? Neem contact op met onze accountmanagers!