Goede werkschoenen staan aan de basis van optimale prestaties op de werkvloer. Zo zijn er diverse normen, types en soorten beschikbaar. Ze moeten prettig zitten en de voet voldoende beschermen. Wij vertellen je alles over het belang van goede werkschoenen!

 

GOEDE WERKSCHOENEN

Het dragen van werkschoenen is voor de Arbowet niet altijd verplicht, tenzij men werkt in de bouw, transport of metaal. Daarnaast kan een werkgever zijn werknemers verplichten om goede werkschoenen te dragen. De voornaamste reden hiervan is veiligheid. Er zijn schoenen speciaal voor in de zorg– en foodindustrie of in de techniek. Kortom: er zijn talloze goede werkschoenen! Wij zetten de drie topmerken op een rij:

EMMA

Laten we eens teruggaan in de tijd: de makers van EMMA waren ervaren mijnwerkers. Dat betekent dat ze precies wisten hoe veiligheid en comfort in werkschoenen kon worden verbeterd. Met een productielocatie in Brazilië zorgt EMMA voor soepel en duurzaam leer welke sterk genoeg is voor zowel luxe autostoelen als werkschoenen. Doordat de schoenen meervoudig gestikt zijn, blijven ze langer comfortabel en zullen ze lang meegaan.

Emma

DUNLOP

Bescherming en comfort staan hoog in het vaandel bij Dunlop. Hoe doen ze dit? Zij hebben het rubber opnieuw uitgevonden. Dat wil zeggen dat eigenaar John Boyd Dunlop de harde, rubberen banden heeft vervangen voor eigengemaakte wieltjes in dunne rubberen vellen. Deze zijn aan elkaar gelijmd en verend gemaakt door ze op te pompen. Een pneumatische band is een feit, oftewel Purfort®. Laarzen gemaakt van Purofort® zorgen voor veiligheid die iedereen verdient. Zij opereren als wereldwijde marktleider voor landbouw, visserij, voedselverwerkende industrie, gas, olie en mijnbouw.

dunlop

BATA

Bata Industrials gaat verder dan alleen uw voeten ondersteunen en beschermen met veiligheidsschoenen. Inmiddels is Bata een trendsetter in de schoenindustrie dankzij uitgebreide testen in het laboratorium. Het resultaat: veiligheidsschoenen met een perfecte pasvorm en de best mogelijke ondersteuning. Het eenvoudige stappenprogramma van Bata Adapt® ontzorgt de werknemer, de werkgever én de medisch specialist met uitgebreide mogelijkheden en persoonlijke metingen.

bata

Bent u er niet helemaal over uit welke werkschoen bij uw medewerkers past?

Onze deskundige accountmanagers zijn op de hoogte van alle eisen en kunnen u hierin volledig adviseren. Neem contact met ons op!