Op donderdag 29 oktober vond de startbijeenkomst van het Koploperproject Noordwest Friesland plaats. Wij zijn trots dat wij een mooie groep van 14 ondernemers bij elkaar hebben kunnen brengen! De komende maanden gaan we samen aan de slag om duurzame doelen te stellen voor onze organisaties én mooie stappen te maken op het gebied van duurzaamheid.

 

Koploperproject: wat is het?

Het koploperproject is een project waarbij alle deelnemers kennis, tools en een netwerk krijgen om nog duurzamer te gaan ondernemen. Er wordt gestart met een nulmeting. Zo weet iedere deelnemer wat er momenteel al goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen. Iedere organisatie maakt een actieplan en door middel van bijeenkomsten delen deelnemers hun ervaringen.

 

Milieubarometer voor de deelnemers in de Waadhoeke

De gemeente Waadhoeke – zij doen zelf ook mee aan het project – heeft een collectief contract afgesloten voor de Milieubarometer. Als deelnemer krijgt men een startlicentie voor de Milieubarometer. Hiermee kunnen de milieuprestaties – waaronder een Co2-footrpint- op een gebruiksvriendelijke manier gemeten en bijgehouden worden. Dit geldt overigens voor alle bedrijven in de gemeente.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Zijlstra Beroepskleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn continu bezig met ons milieumanagementsysteem en scherpen dit aan waar mogelijk. Zo hebben wij al vele duurzame maatregelen genomen binnen onze organisatie. Kledingpakketten worden duurzaam verpakt door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en minder lucht te vervoeren in verpakkingen. Wij leveren een keer per week aan onze klanten omdat dit veel minder CO2 uitstoot veroorzaakt dan elke dag een pakket te bezorgen. De afdeling inkoop bestelt drie keer per week artikelen bij de leveranciers, zodat leveringen niet dagelijks plaatsvinden.

Vragen over het  Koploperproject? Neem contact op met Joop Zijlstra.