Het zal u niet zijn ontgaan dat de grondstofmarkt en transportprijzen wereldwijd al enkele maanden roerige tijden beleven. Helaas krijgen ook wij hier mee te maken, wat gevolgen heeft op prijzen en levertijden die wij hanteren. 

 

Prijsverhogingen

In deze roerige tijden zijn de inkoopprijzen van grondstoffen gestegen en de transportkosten zijn vervijfvoudigd. Dergelijke prijsstijgingen zijn historisch en hebben we de afgelopen decennia niet eerder meegemaakt.

De afgelopen maanden hebben wij de gevolgen zoveel mogelijk proberen te beperken, in de hoop dat de markt zich weer zou stabiliseren. Helaas blijkt dit niet het geval. Bij alle fabrikanten zijn hierdoor de prijzen gestegen tussen de 5 en 10% welke wij hebben moet doorvoeren vanaf september dit jaar. Hoe de ontwikkelingen zich voortzetten in het komende jaar is op dit moment nog niet zeker. Maar verwachting is dat de prijzen verder zullen stijgen.

 

Levertijden

Helaas heeft de situatie van de afgelopen maanden ook veel invloed op de levertijden van de artikelen van onze verschillende leveranciers. De situatie in landen waar geproduceerd wordt is soms nog steeds schrijnend en niet te vergelijken met de situatie in Europa.
Ateliers en productielocaties worden voortdurend geteisterd door lockdowns waardoor er weinig tot niks geproduceerd kan worden, dit zorgt ervoor dat wij de levertijden moeten communiceren en in sommige gevallen een voorstel doen om een alternatief artikel te leveren.

Daarnaast is het ook nog steeds lastig om artikelen naar Europa te vervoeren en containers te bemachtigen. De prijzen van de containers zijn vertienvoudigd en schepen meren vaker aan bij verschillende landen. Ook dit heeft invloed op de levertijden.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze prijsverhogingen of aangepaste levertijden? Neem dan gerust contact met ons op!