Schoonmaakkleding waar veilig en comfortabel in gewerkt kan worden is van essentieel belang. Werknemers of bedrijven die actief zijn in de schoonmaak werken namelijk niet geheel zonder risico’s. Vaak hebben ze te maken met omgevingen waar een verhoogd risico ligt op arbeidsongevallen, locaties waar besmettingen op de loer liggen of er wordt gewerkt met schoonmaakmiddelen die gevaarlijke stoffen bevatten. Lees in deze blog waar goede schoonmaakkleding aan moet voldoen.

SCHOONMAAKKLEDING

Werken in de schoonmaak is erg divers. Het ene bedrijf maakt buiten terreinen of gevels schoon en het andere bedrijf is actief in het schoonmaken van vakantiewoningen, ziekenhuizen, kantoorruimtes of fabrieken. Voor al deze disciplines is het belangrijk dat er gewerkt kan worden in fijne bedrijfskleding. Zijlstra Beroepskleding biedt hiervoor een groot aanbod schoonmaakkleding.

COMFORTABELE STOFFEN

Voor de schoonmaakwerkzaamheden die binnen plaatsvinden, is het belangrijk dat de kleding waterafstotend is. Deze stof is dicht geweven en heeft vaak een speciale coating. Zo kunnen waterdruppel of schoonmaakmiddelen niet op het materiaal hechten. Omdat de werkzaamheden in de schoonmaakbranche veelal fysiek zijn is het fijn dat uw werknemers werken in een ademende stof. Deze stof voert het zweet af, waardoor het personeel minder snel afkoelt. Synthetische materialen zorgen ervoor dat de kleding snel droogt. Dit soort materiaal is voorzien van een comfortabele stretchstof met veel bewegingsvrijheid.

 

Voor schoonmaakwerkzaamheden die buiten plaatsvinden, zijn er weer andere aspecten belangrijk. Hierbij is belangrijk dat de bedrijfskleding wind- en waterdicht is. Polyester en nylon zijn stoffen die 100% wind- en waterdicht zijn. Ook moet de schoonmaakkleding voor buiten goed tegen slijtage kunnen. Hiervoor raden wij een stof aan met een combinatie van polyester en katoen. Dit is een zeer sterke en slijtvaste stof.

Schoonmaak

LANGDURIG CONTACT MET WATER OF LAWAAI

Tijdens het schoonmaken kunnen er werkzaamheden zijn die voor een langdurig contact met water zorgen. Dit kan een droge huid of huidirritaties opleveren. Hiervoor kunt u latex handschoenen aanschaffen. Wanneer uw werknemers in een omgeving moeten werken waar veel lawaai wordt gemaakt, door bijvoorbeeld een machine, is het verstandig om uw personeel te voorzien van gehoorbescherming.

BESCHERMING TEGEN ONVERDUNDE PRODUCTEN

Werkt uw personeel regelmatig met onverdunde (schoonmaak)producten? Dan is het een veilige keuze om naast handschoenen, ook een veiligheidsbril (op sterkte) aan te schaffen. Zorg ervoor dat de zijklanten van een veiligheidsbril goed aansluit, zodat de ogen worden beschermd tegen spetters. Ook voorkomt het dat de werknemer met zijn handen in zijn ogen kan wrijven.

MEER INFORMATIE OVER SCHOONMAAKKLEDING?

Wij hebben een uiteenlopend aanbod aan kleding voor werknemers in de schoonmaak.  Kom langs in onze showroom en bekijk de mogelijkheden. Wilt u liever dat wij langskomen? Dat is geen enkel probleem. Wij kunnen op locatie verschillende opties laten zien én uw personeel kan direct passen. Neem gerust contact met ons op.