U wilt dat uw personeel veilig kan werken en dat de kleding aan alle eisen voldoet. Bij veel beroepen is veiligheidskleding verplicht. Denk bijvoorbeeld aan vlamvertragende- of signaalkleding.

SOORTEN SIGNAALKLEDING

De meest bekende soort veiligheidskleding is High Visibility- of signaalkleding en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Beroepen in de grond, weg- en waterbouw, vrachtwagenchauffeurs en verkeersbegeleiders zijn hier voorbeelden van. Signaalkleding is altijd voorzien van de herkenbare fluorescerende kleuren. Uw personeel wordt direct door nabije mensen herkend. Naast de fluorescerende kleuren is de signaalkleding ook voorzien van retro reflecterend materiaal.

Zijlstra Beroepskleding

EUROPESE NORMEN VEILIGHEIDSKLEDING

Veiligheidskleding dient aan verschillende eisen te voldoen. De signaalkleding of reflectiekleding is dan ook vastgelegd als Europese norm. Volgens ISO 20471 is de veiligheidskleding vastgelegd in drie klassen.

 

Klasse 1: laag risico


In klasse 1 heeft u te maken met losse harnassen en vestjes die over gewone kleding kan worden gedragen. Deze klasse is bedoeld voor beroepen met een laag risico. Klasse 1 is niet toegestaan voor beroepen langs de openbare weg. Wel op locatie waar verkeer of machines rijden met langzame snelheden tot 30 kilometer per uur.

 

Klasse 2: meer risico


Wegwerkzaamheden die overdag en binnen de bebouwde kom plaatsvinden vallen in klasse 2. Dit zijn locaties in Nederland waar motorvoertuigen maximaal 50 kilometer per uur mogen rijden. Een veiligheidsvest is één van de soorten signaalkleding die tot deze klasse behoord. De kleding in deze klasse moet minimaal 0,13 vierkante meter aan reflecterend materiaal voldoen. Daarbij is het ook verplicht dat de signaalkleding voorzien is van 0,5 vierkante meter fluorescerend materiaal. De kleding mag alleen gesloten gedragen worden.

 

Klasse 3: hoog risico


Werkt uw personeel in het donker langs een weg waar harder gereden mag worden dan 80 kilometer per uur? Dan dienen zij signaalkleding te dragen dat aan klasse 3 voldoet. De signaalkleding moet in deze klasse minimaal 0,2 vierkante meter reflecterend zijn en 0,8 vierkante meter fluorescerend zijn. In klasse 3 moet de kleding uit een volledige outfit bestaan, dus een broek met een jas. Ook hier moet de kleding altijd gesloten zijn.

Signaalkleding

PASSEND ADVIES OP MAAT

Uiteraard behoort onze gehele High Visibility kleding assortiment tot één van de drie klassen. Alle normen van de signaalkleding kunt u hier downloaden. Naast ons assortiment signaalkleding, beschikken wij ook over vlamvertragende kleding, regenkleding, RWS kleding én thermokleding. Benieuwd naar onze veiligheidskleding en/of andere soorten beroepskleding? Kom dan gerust eens lang in onze 300 m2 grote showroom. Bekijk alvast de brochures van onze kwaliteitsmerken om inspiratie op te doen voor uw onderneming.