Bedrijven over de hele wereld nemen maatregelen om hun impact op het milieu te verminderen. Door recyclingprogramma’s voor werkkleding en werkschoenen te implementeren, spelen wij een actieve rol bij het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. Dit is hoe wij een bijdrage leveren aan een groenere toekomst!

Het belang van recycling

Het recyclen van werkkleding en werkschoenen is van essentieel belang om de milieu-impact van deze producten te verminderen. Traditioneel worden oude werkkledingstukken en werkschoenen vaak weggegooid, wat leidt tot stortplaatsen die overvol zijn met textielafval. Door recyclen mogelijk te maken, wordt de levenscyclus van deze producten verlengd en worden waardevolle grondstoffen bespaard.

HET RECYCLING- EN TRANSFORMATIEPROCES BIJ ZIJLSTRA BEROEPSKLEDING

Wij hebben een recyclingprogramma waarbij klanten de mogelijkheid hebben hun oude werkkleding en werkschoenen terug te brengen: de milieustraat. Zodra de oude werkkleding- en schoenen worden ingeleverd, worden ze zorgvuldig gesorteerd. Is het te versleten om te worden hergebruikt? Dan wordt het niet zomaar weggegooid. Textiel kan bijvoorbeeld worden gerecycled tot nieuwe garen, isolatiemateriaal of zelfs in de automobielindustrie worden gebruikt. Door deze recyclingmogelijkheden te benutten, wordt de hoeveelheid textielafval aanzienlijk verminderd! Maak kennis met HAVEP Collect & Recycle en Circular

Recycling Zijlstra

havep: collect & recycle

Collect & Recycle is een recycling- en hergebruiksprogramma dat specifiek is ontworpen voor werkkleding. In plaats van deze kleding zomaar weg te gooien wanneer dit vervangen dient te worden, biedt HAVEP Collect & Recycle. Het proces hiervan is eenvoudig en effectief. Wij versturen oude, versleten werkkleding terug naar HAVEP, waar het wordt gesorteerd en gerecycled.

 

Eenmaal bij HAVEP, ondergaat de ingezamelde werkkleding een grondig proces. Materialen zoals katoen en polyester worden gerecycled en gebruikt om nieuwe garen te produceren. Hierdoor wordt de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderd en wordt de levensduur van materialen verlengd. Op deze manier dragen wij bij aan het verminderen van textielafval en het bevorderen van een circulaire economie.

Havep

CIRCULAR FOOTWEAR ALLIANCE

De Circular Footwear Alliance is een samenwerking tussen verschillende belangrijke spelers in de schoenenindustrie, waaronder schoenenmerken, producenten, leveranciers en non-profitorganisaties. Het belangrijkste doel is om een circulair systeem te bevorderen, waarbij alle grondstoffen een nieuw leven krijgen. Van schoonzool tot veter: alles van uw oude werkschoenen krijgt een nieuw leven.

DUURZAAMHEID: DE NORM BIJ ZIJLSTRA BEROEPSKLEDING

Met deze inspanningen en bewustwordingsinitiatieven helpen wij ook andere bedrijven duurzaamheid hoog op de agenda te zetten. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en streven naar een toekomst waarin recycling en hergebruik de norm zijn! Wilt u meer weten over onze milieustraat? Neem gerust contact met ons op.