Duurzaamheid is ontzettend belangrijk, zeker wat de kleding van jouw medewerkers betreft. Wij hebben diverse recyclingprogramma’s voor jouw oude werkkleding en schoenen, zodat ze op een verantwoorde manier kunnen worden hergebruikt. En het goede nieuws is dat dit nu ook bij jou op locatie mogelijk is! Zelf ook oude werkkleding recyclen? Ontdek de Collect & Recycle box: compact, maar met een groots effect. Wij vertellen je meer hierover en andere mogelijkheden voor recycling.

 

 

Collect & Recycle in het kort

Heb je al eens gehoord van Collect & Recycle? Het is een speciaal ontwikkeld recycling- en hergebruiksprogramma voor werkkleding, ontworpen om te voorkomen dat werkkleding zomaar wordt weggegooid zodra deze aan vervanging toe is. Het proces is simpel: oude, versleten werkkleding wordt teruggestuurd naar Collect & Recycle, waar het zorgvuldig gesorteerd wordt. Materialen zoals katoen en polyester worden gerecycled en gebruikt om nieuwe garen te produceren. Hierdoor wordt de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderd en wordt de levensduur van materialen verlengd.

 

Het initiatief is ooit gestart door HaVeP en is inmiddels uitgegroeid tot een recyclingsprogramma dat wordt ondersteund door CVB Ecologistics en VP Textile.

 

 

De Collect & Recycle box

De Collect & Recycle box is eigenlijk een compacte versie van onze milieustraat. Hierin kun je oude werkkleding, schoenen en accessoires deponeren. Vervolgens stuur je deze op naar Collect & Recycle, waar het op de juiste manier wordt gerecycled. Recycling hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, en dat laat deze box zien. Benieuwd hoe dit eruitziet? Kom gerust een kijkje nemen bij onze voorbeeldbox in de centrale hal van ons kantoor in Franeker, aan De Wieken 14!

 

 

Recycle-opties voor jouw bedrijf

Wil je weten wat je zelf nog meer kunt doen om oude bedrijfskleding, schoenen en accessoires te recyclen? Dan zijn er diverse opties vanuit Collect & Recycle:

  1. Je kunt ervoor kiezen om de ingezamelde kleding zelf mee te nemen naar Collect & Recycle en het daar te laten wegen
  2. Plaats een Collect & Recycle box zoals eerder beschreven op jouw locatie
  3. Overweeg een groot inzamelmiddel op locatie bij grote hoeveelheden, zoals een container of bigbags

 

Zodra de kleding gerecycled is, ontvang je een overzichtelijke rapportage met het aantal stuks, kilogrammen, gerecyclede artikelen, gewonnen grondstoffen, en inzicht in water- en CO2-besparing. Kortom, een eenvoudige manier om jouw duurzame inspanningen te volgen en bij te houden!

 

Bekijk de flyer: Collect & Recycle via Havep

 

Zijlstra Beroepskleding x recycling

Ben je ook geïnteresseerd in een duurzame manier om je oude bedrijfskleding te recyclen bij jou op locatie? Wij vertellen je graag meer over retourlogistiek en brengen je in contact met Collect & Recyle. Neem contact met ons op!

 

Of lees hier meer over onze duurzaamheidsinspanningen en hoe wij jouw gebruikte werkkleding recyclen!

 

Collect & Recycle box bij Zijlstra Beroepskleding