Transportchauffeurs leggen dagelijks veel kilometers zittend af. Het is belangrijk dat de werkkleding comfortabel zit én herkenbaar is. De werkkleding dient voldoende veiligheid te bieden tijdens het laden en lossen. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van werkkleding voor in de transport?

 

Werkkleding voor de transport

Vrachtwagenchauffeur, pakketbezorger of werkzaam in een bestelbus? Wij hebben een breed aanbod werkkleding voor in de transportbranche. Medewerkers nemen verschillende werkhoudingen aan en moeten regelmatig in en uit de vrachtwagen of bestelbus klimmen. Een goede stretchstof zorgt ervoor dat de werkkleding comfortabel zit. Het is belangrijk dat de stof niet knelt of afzakt als uw medewerkers achter het stuur zitten, een optimale bewegingsvrijheid is daarom een must voor transportmedewerkers.

 

Bescherming tijdens het laden en lossen

Transportmedewerkers kunnen tijdens het laden en lossen in aanraking komen met gevaarlijke stoffen. Een goede bescherming is dan erg belangrijk. Werkkleding gemaakt van een afwerende stof, zorgt ervoor dat de chemische middelen niet door de kleding heen gaat en in aanraking komt met de huid. Denk hierbij aan speciale werkhandschoenen of veiligheidsschoenen. Wanneer uw personeel veel in aanmerking komt met gevaarlijke stoffen dient u ook andere maatregelingen te treffen, zoals oogbescherming. Een ander belangrijk aspect bij de werkkleding voor de transport is dat het goed moet aansluiten. Zo kunnen de chauffeurs nergens achter blijven haken tijdens het laden en lossen. Ook kan er bij het laden en lossen veel lawaai ontstaan én worden hierbij zelfs vaak de geluidsgrenzen overschreden. Goede gehoorbescherming is daarom een must.

 

Inspelen op weersomstandigheden

Chauffeurs maken vaak lange dagen, werken op onregelmatige werktijden en maken op een dag vele kilometers, bijvoorbeeld naar het buitenland. Een beroep waar het moeilijk is om op de weersomstandigheden in te spelen. Kies daarom voor water- en winddichte werkkleding. Op deze manier voorkomt u dat uw personeel met een drijfnat of koud pak de rest van de rit nog moet rijden.

 

Veilig en zichtbaar

Veel chauffeurs laden of lossen op tijdstippen wanneer het nog of alweer donker is. Goed zichtbare veiligheidskleding is dan erg belangrijk. Daarom is de High Visibilty kleding erg belangrijk bij transportmedewerkers. Deze bedrijfskleding heeft fluorescerende kleuren met reflecterende elementen, een vereiste bij chauffeurs.

 

Meer informatie over werkkleding voor uw transport medewerkers?

Wij hebben een uiteenlopend aanbod aan werkkleding voor uw medewerkers in de transport. Kom langs in onze showroom en bekijk de mogelijkheden. Wilt u liever dat wij langskomen? Dat is geen enkel probleem. Wij kunnen op locatie verschillende opties laten zien én uw personeel kan direct passen. Uiteraard kunnen wij de bedrijfskleding bedrukken of borduren met de gewenste reclame in de stijl van uw bedrijf.