Zoveel bloemen plukken als u wilt en honing van een lokale imker: deze zomer opent Pluktuin Franeker. En dat direct naast ons pand! Het is een initiatief in samenwerking met een aantal betrokken partijen, waarbij wij de 7500 m2 aan grond faciliteren. Hiermee zetten wij ons niet alleen in voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dragen wij bij aan de duurzame, maatschappelijke impact en biodiversiteit in onze directe omgeving.

WAT IS EEN PLUKTUIN?

De 7500 m2 grote pluktuin in Franeker staat vol met verschillende bloemen. Het is opgezet door Lionsclub Tjerk Hiddes de Vries met als doel de Stichting Leergeld te ondersteunen in het werk voor kinderen in achterstandssituaties. Voor dit duurzame, educatieve initiatief hebben verschillende ondernemers hun krachten gebundeld. Naast dat wij de grond faciliteren, worden door andere partijen onder andere het groen onderhouden en machines ingezet om te maaien. Een krachtige en duurzame samenwerking!

 

Geïnteresseerden kopen er voor €10,- één vierkante meter vol bloemen, waar tweemaal in de zomer van 2023 een plukboeket samengesteld kan worden. Een imker houdt er bijen en verkoopt honing. De pluktuin is de perfecte locatie voor het onderwijs in Franeker om les te geven over de natuur. Natuur en biodiversiteit zijn immers ontzettend belangrijk!

Pluktuin

We zijn blij om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de pluktuin in Franeker. Dit project sluit naadloos aan bij onze bedrijfswaarden en ons streven naar duurzaamheid. We geloven in het belang van lokale gemeenschappen en de rol die zij spelen in het bevorderen van positieve verandering. Door samen te werken, kunnen we een tastbaar verschil maken in de wereld om ons heen.

Joop Zijlstra

Directeur Zijlstra Beroepskleding

Het goede doel

De impact van Pluktuin Franeker is niet alleen lokaal, maar is van invloed voor kinderen verspreid over de regio. De opbrengsten van de tuin gaan namelijk naar Stichting Leergeld afd. Leeuwarden, die het inzetten voor projecten in dit gebied. De stichting helpt kinderen, die door de financiële situatie van het gezin niet of nauwelijks kunnen participeren aan bijvoorbeeld het onderwijs, deel te kunnen nemen aan school en sport. Dit doen zij door concrete middelen beschikbaar te stellen. Denk aan sportbenodigdheden, een abonnement op een club, een fiets om naar school te gaan en zo door.   Wij zijn trots om bij te dragen aan Pluktuin Franeker. Samen voor een duurzame toekomst! Doneren? Dat kan hier!