Signaalkleding

Signaalkleding, ook wel High Visibility kleding genoemd, is een echte must voor bedrijven die actief zijn in de logistiek, als wegwerker of in de bouw.

Kwaliteitseisen voor signaalkleding

Er zijn diverse werkzaamheden waarbij het verplicht is om signaalkleding te dragen. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die werkzaam zijn bij spoorbanen, vliegvelden, snelwegen of op het water. De signaalkleding zorgt ervoor dat goed zichtbaar zijn. Dat komt allereerst door de herkenbare fluorescerende kleur van de kleding. Vaak is dit geel, oranje, roze of groen. Voor reflecterende kleding zijn er Europese kwaliteitseisen vastgesteld waar de kleding aan moet voldoen. Deze norm is onderverdeeld in drie klassen. De klassen verschillen zich in de zichtbaarheid én het reflectievermogen. De kwaliteitseisen vallen onder het certificaat, EN ISO 20471.

1. Voor werkzaamheden tijdens daglicht. Niet geschikt voor werkzaamheden op de openbare weg. Bijvoorbeeld een parkeerregelaar op een bedrijfsterrein.
2. Voor werkzaamheden gedurende schemerlicht, binnen de bebouwde kom (max. 50 km/u). Denk hierbij aan de wegenbouw.
3. Voor werkzaamheden in het donker. Ook geschikt voor werkzaamheden langs de weg en/of buiten de bebouwde kom.

Neem contact met ons op

Naast de veiligheidseisen van de signaalkleding spelen de omstandigheden waarin de kleding wordt gedragen ook een rol. Ga voor uw werknemers na of de kleding isolerend, waterafstotend en/of wind- en waterdicht moet zijn.

Signaalkleding Dassy

Dassy Workwear

Projob Prio met signaalkleding

Projob Prio

Advies op maat

Uiteraard behoort ons gehele High Visibility kleding assortiment tot één van de drie klassen. Alle normen van de signaalkleding kunt u hier downloaden. Naast ons assortiment signaal kleding, beschikken wij ook over vlamvertragende kleding, regenkleding, RWS kleding én thermokleding. Benieuwd naar onze veiligheidskleding en/of andere soorten beroepskleding? Kom dan gerust eens lang in onze 300 m2 grote showroom. Bekijk alvast de brochures van onze kwaliteitsmerken om inspiratie op te doen voor uw onderneming.

Onze partners Helly Hansen, Projob of Dassy.

Neem contact op via ons contactformulier of bel 0517-396100.

Ontvang gratis het Zijlstra Beroepskleding magazine