“De samenwerking met Zijlstra Beroepskleding bevalt ons tot nu toe uitermate goed”

Waar de gemeente begin 2019 in de huidige hoedanigheid vorm kreeg, begon de samenwerking met Zijlstra Beroepskleding al eerder. “We werkten al lange tijd samen met voormalig Gemeente Kollumerland. Toen zij gingen fuseren, werd er een Europese aanbesteding in de markt gezet”, vertelt Jickie Aldridge-Feenstra, accountmanager bij Zijlstra Beroepskleding. Diverse partijen schreven in op deze aanbesteding en uiteindelijk kwam Zijlstra daarbij als winnaar uit de bus. Jickie: “De aanbesteding werd volgens de Best Value methode uitgevoerd. Prachtig om dit te winnen en dan voor een opdrachtgever als Noardeast-Fryslân aan de slag te mogen!”

Samenwerking Zijlstra Beroepskleding

Achter de schermen werken we voortdurend aan het verbeteren van onze MVO-inspanningen. En dan gaat het gaat niet alleen om gerecycled polyester of biologisch katoen; we streven naar meer. We scherpen voortdurend ons milieubeleid en laten onze inspanningen jaarlijks beoordelen door EcoVadis. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een betere wereld!

Een steentje bijdragen

Best Value Procurement

Best Value Procurement is een inkoopmethodiek waarbij de inschrijvingen worden gewaard volgens het principe dat de meeste waarde moet worden gekregen voor de laagste prijs. “Deze methode werkt omdat we hiermee het beste uit de organisatie kunnen halen. Minder eisen en meer ruimte voor oplossingen. Zo komt de expertise vanuit elke organisatie veel beter tot zijn recht. Zo ook bij Zijlstra”, stelt Corine Verbeek bij Gemeente Noardeast-Fryslân. Jickie vult aan: “Een fijne manier van aanbesteden, want het past erg goed bij onze werkwijze.”

Gemeente Noardeast Fryslan

Terug naar de essentie

“Deze aanbestedingsmethode paste ons als gegoten”, stelt Jickie. “Medewerkerstevredenheid staat hierbij namelijk voorop. Als samenwerkingspartner op het gebied van bedrijfskleding kunnen wij niet anders dan de uiteindelijke dragers van de kleding centraal stellen. Om dit te waarborgen, voeren we periodiek een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit. Dit initiëren wij zodat we continu blijven verbeteren. De resultaten delen we met Noardeast-Fryslân, zodat we gezamenlijk kunnen evalueren of onze werkwijze en producten voldoen aan de verwachting die tijdens de aanbesteding is gesteld.”

Gemeente Noardeast Fryslan

Duurzaamheid voorop

Een duurzame benadering is belangrijk voor Noardeast-Fryslân. Een perfecte match met Zijlstra Beroepskleding dus. Jickie: “Bij Zijlstra zijn we al jaren bezig om ons MVO-beleid continu aan te scherpen. Waar valt er winst te behalen? Waar kunnen wij als organisatie duurzame impact realiseren binnen de kledingketen? Met deze vragen zorgen we ervoor dat we scherp blijven. Van inkoop tot het milieubewuste gebruik van machines en materialen.” Duurzaamheid zit niet alleen in zaken als inkoop, maar zeker ook in de afhandeling van restmaterialen. Jickie: “Circulariteit is van essentieel belang. Wat gebeurt er met ‘oude’ kleding bijvoorbeeld? Wij zorgen ervoor dat onze klant kan kiezen uit het vernietigen van de kleding, het laten maken van poetsdoeken van de kleding of nieuwe artikelen maken van oude kleding, denkend aan bijvoorbeeld laptophoezen of draagtassen.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Werkwijze

“De samenwerking met Zijlstra Beroepskleding bevalt ons tot nu toe uitermate goed. Zowel tijdens als na de aanbesteding hebben we een goed contact met onze vaste contactpersoon Jickie Aldridge-Feenstra. Er is bij de start van het kledingtraject een duidelijk en concreet plan van aanpak opgesteld. Niet alleen voor het realiseren van de ruim 200 kledingpakketten voor al onze medewerkers, maar ook voor het realiseren van een duurzame samenwerking voor de komende jaren. Zo streven we binnen een paar jaar naar een volledig circulair kledingpakket”, aldus Corine Verbeek.

Meer informatie over Gemeente Noardeast-Fryslân? Kijk op www.noardeast-fryslan.nl.

Gemeente Noardeast Fryslan

Ontvang gratis
het Zijlstra
Beroepskleding
magazine

Zijlstra Beroepskleding magazine