Bij Zijlstra Beroepskleding zetten we elke dag stappen om steeds een beetje beter, slimmer en duurzamer te worden. Onze stappen op het gebied van duurzaamheid vind je nu terug in ons gloednieuwe MVO jaarverslag. We laten zien hoe we ons inzetten voor het milieu, werknemersrechten, ethisch handelen en duurzame inkoop, samen met onze partners en leveranciers. Want samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

 

Een stukje achtergrond

We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Van het verkennen van ISO-normen tot het aanvragen van het FairWear Foundation-lidmaatschap bij onze topleveranciers. In 2019 zijn we gestart met het Koploperproject, waar we samen met andere ondernemers in Friesland werkten aan duurzame bedrijfsvoering. Hieruit kwam een duidelijk CO²-rapport, een actieplan en een duurzaamheidsagenda.

Ons MVO-beleid draait om partnerschap. Niet alleen met klanten, maar ook met leveranciers. Trots zijn we bijvoorbeeld op onze samenwerking met EcoVadis. In het eerste jaar behaalden we brons, en in het tweede jaar zilver.

Alles op het gebied van MVO

Ons doel? In 2024 een gouden EcoVadis-medaille scoren. Om dit te bereiken, stelden wij een Supply Chain Manager aan. En omdat de stappen die wij zetten gezien mogen worden, legden wij ze vast in het MVO jaarverslag. We beschrijven onze stappen in 2022 én die van de jaren ervoor. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Milieu
  • Arbeids- en mensenrechten
  • Ethiek
  • Duurzame inkoop

 

Zijlstra Beroepskleding x duurzaamheid

We zijn super enthousiast om onze inzet voor duurzaamheid met jou te delen. Nieuwsgierig naar onze stappen en toekomstplannen? Alles staat in ons MVO jaarverslag! Download ‘m hieronder.