Veiligheidskleding

In diverse beroepen is het belangrijk of zelfs verplicht om veiligheidskleding te dragen, zoals brand- en vlamvertragende kleding of high visibility kleding. Als u op zoek bent naar hoogwaardige veiligheidskleding, is het van groot belang dat deze niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook duurzaam en van goede kwaliteit is. Bij Zijlstra Beroepskleding kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan veiligheidskleding, waaronder brandvertragende kleding en goed reflecterende high visibility kleding.

Neem contact met ons op

Veiligheidskleding voor zichtbaarheid: signaalkleding

High visibility of signaalkleding is het bekendste type veiligheidskleding en wordt gebruikt in verschillende situaties, zoals in de grond-, weg- en waterbouw, als steward, vrachtwagenchauffeur of verkeersbegeleider.

Signaalkleding is herkenbaar door de felle fluorescerende kleuren, zoals geel, oranje, roze of groen. Daarnaast is deze werkkleding voorzien van retro reflecterend materiaal, wat ervoor zorgt dat de kleding ook in het donker goed zichtbaar is. Het is belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van de veiligheidskleding en of deze voldoen aan uw eisen voor signaal- of high visibility kleding, deze eisen zijn verdeeld in drie klassen. Kleding in klasse 1 is het minst goed zichtbaar, terwijl kleding in klasse 3 het best zichtbaar is.

Bekijk alle brochures
Veiligheidskleding: signaalkleding

Eisen signaalkleding

Veiligheidskleding dient te voldoen aan verschillende eisen. Voor signaal- of High Visibility kleding is dit onderverdeeld in 3 klassen. Mocht u kledingstuk tot klasse 1 behoren dan bent u het minst goed zichtbaar. In klasse 3 zou juist het best zichtbare signaalkleding hebben. Wij lichten de verschillende klassen voor toe:

    • Klasse 1 is langs de openbare weg niet toegestaan. Wel op locatie waar verkeer of machines rijden met langzame snelheden tot 30 km.
    • Klasse 2 is binnen de bebouwde kom de minimale eis. Binnen de bebouwde kom in Nederland mogen motorvoertuigen maximaal 50 km per uur.
    • Klasse 3 is buiten de bebouwde kom en als het donker is de eis. Buiten de bebouwde kom mogen motorvoertuigen 130, 100 of 80 km per uur afhankelijk van de weg waarop zij rijden.

Is het donker? Dan moet de persoon ook binnen de bebouwde kom voldoen aan klasse 3. Om tot een klasse te worden gerekend dient het kledingstuk aan verschillende eisen voldoen. Het belangrijkste is echter het aantal m2 aan fluorescerend materiaal en reflecterend oppervlak. Zo voldoet een klasse 3 signaalkleding aan minimaal 0,8 m2 fluorescerend materiaal en minstens 0,2 reflecterend oppervlak. Uiteraard behoort onze gehele High Visibility kleding assortiment tot een van de drie klassen.
Download hier de norm EN20471 voor regelgeving

Veiligheidskleding: oranje

Overige veiligheidskleding

Het assortiment in veiligheidskleding van Zijlstra bestaat echter uit meer dan alleen signaalkleding. Zo beschikken wij ook over onder andere;

  • Vlamvertragende kleding
  • Regenkleding
  • RWS kleding
  • Thermokleding

Daarbij vindt u nog vele andere soorten werkkleding van kwaliteitsmerken in ons assortiment. Zijlstra werkt namelijk enkel en alleen samen met gekwalificeerde leveranciers.

Neem gerust contact op of kom langs

Bent u benieuwd naar onze veiligheidskleding en/of andere soorten (duurzame) beroepskleding? Kom dan gerust eens lang in onze 300 m2 grote showroom. Hier hebben wij onze gehele assortiment voor u uitgestald. Onderstaand kunt u alvast inspiratie opdoen. Hier vindt u de nieuwste catalogussen van onze partners op het gebied van werk- en veiligheidskleding.

Benieuwd naar onze werkwijze? Download de whitepaper over onze samenwerking met Gemeente Noardeast-Fryslân.

Download whitepaper klantcase Gemeente Noardeast-Fryslân