Veiligheidskleding

Er zijn meerdere beroepen waar veiligheidskleding raadzaam – en soms zelfs – verplicht is. Wanneer u of uw personeel bijvoorbeeld vlamvertragende – of signaalkleding dient te dragen, wilt u uiteraard de beste kwaliteit. Signaalkleding moet namelijk ook echt een reflecterende werking hebben en van vlamvertragende kleding moet een uitmuntende vuurbestendigheid worden verwacht. Wat voor veiligheidskleding u ook zoekt, Zijlstra Beroepskleding beschikt over een ruim en betrouwbaar assortiment.

High Visibilty – en signaalkleding

Het bekendste soort veiligheidskleding is High Visibility – of signaalkleding en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Hierbij kunt u denken aan de GWW (Grond- Weg- en Waterbouw), aan een veiligheidsfunctie (zoals een steward), maar ook aan een vrachtwagenchauffeur of verkeersbegeleider.

Met signaalkleding bent u uiteraard zeer goed zichtbaar. Dat komt allereerst door de herkenbare fluorescerende kleur van de kleding. Vaak is dit geel, oranje, roze of groen. Het fluorescerende materiaal zorgt voor een felle kleur waardoor u direct door nabije mensen zult worden herkend. Daar komt bij dat signaalkleding is voorzien van retro reflecterend materiaal. Hiermee zullen lichten (met name in het donker) een duidelijk reflecterende werking op uw veiligheidskleding hebben. Bij dit soort werkkleding is het aan te raden om goed naar de eigenschappen te kijken. Er zijn namelijk meerdere eisen waaraan goede High Visibility kleding aan dient te voldoen.

Bekijk alle brochures

Signaalkleding

Eisen signaalkleding

Veiligheidskleding dient te voldoen aan verschillende eisen. Voor signaal- of High Visibility kleding is dit onderverdeeld in 3 klassen. Mocht u kledingstuk tot klasse 1 behoren dan bent u het minst goed zichtbaar. In klasse 3 zou juist het best zichtbare signaalkleding hebben. Wij lichten de verschillende klassen voor toe:

    • Klasse 1 is langs de openbare weg niet toegestaan. Wel op locatie waar verkeer of machines rijden met langzame snelheden tot 30 km.
    • Klasse 2 is binnen de bebouwde kom de minimale eis. Binnen de bebouwde kom in Nederland mogen motorvoertuigen maximaal 50 km per uur.
    • Klasse 3 is buiten de bebouwde kom en als het donker is de eis. Buiten de bebouwde kom mogen motorvoertuigen 130, 100 of 80 km per uur afhankelijk van de weg waarop zij rijden.

Is het donker? Dan moet de persoon ook binnen de bebouwde kom voldoen aan klasse 3. Om tot een klasse te worden gerekend dient het kledingstuk aan verschillende eisen voldoen. Het belangrijkste is echter het aantal m2 aan fluorescerend materiaal en reflecterend oppervlak. Zo voldoet een klasse 3 signaalkleding aan minimaal 0,8 m2 fluorescerend materiaal en minstens 0,2 reflecterend oppervlak. Uiteraard behoort onze gehele High Visibility kleding assortiment tot een van de drie klassen. Download hier de norm EN20471 tabel voor veiligheidskleding en de regelgeving voor de kleding van verkeersregelaars. 

veiligheidskleding Zijlstra Beroepskleding

Overige veiligheidskleding

Het assortiment in veiligheidskleding van Zijlstra bestaat echter uit meer dan alleen signaalkleding. Zo beschikken wij ook over onder andere;

  • Vlamvertragende kleding
  • Regenkleding
  • RWS kleding
  • Thermokleding

Daarbij vindt u nog vele andere soorten werkkleding van kwaliteitsmerken in ons assortiment. Zijlstra werkt namelijk enkel en alleen samen met gekwalificeerde leveranciers.

Neem gerust contact op of kom langs

Bent u benieuwd naar onze veiligheidskleding en/of andere soorten beroepskleding? Kom dan gerust eens lang in onze 300 m2 grote showroom. Hier hebben wij onze gehele assortiment voor u uitgestald. Onderstaand kunt u alvast inspiratie opdoen. Hier vindt u de nieuwste catalogussen van onze partners op het gebied van werk- en veiligheidskleding. Neem contact met ons op.

Benieuwd naar onze werkwijze? Download de whitepaper over onze samenwerking met Gemeente Noardeast-Fryslân.

Download whitepaper klantcase Gemeente Noardeast-Fryslân