De voordelen van maatwerk bedrijfskleding

12 oktober 2023

Indruk maken. Het is de basis van het succes van uw onderneming. Maar hoe zit dat met het maken van een blijvende indruk? En dan niet alleen voor klanten, maar ook medewerkers?  Beroepskleding speelt hierin een grote rol. Het gaat namelijk om veel meer dan enkel het dragen van een uniform. Dat is waar maatwerk bedrijfskleding bij komt kijken. Wij vertellen u meer over de voordelen ervan.

Maatwerk bedrijfskleding? De perfecte pasvorm

Pasvorm wordt wel eens onderschat wanneer het om bedrijfskleding gaat. Maar wat voor de één prettig werkt, is voor de ander niet comfortabel. Te grote of kleine kleding is niet alleen vervelend, maar ziet er ook slordig uit. Bij maatwerk bedrijfskleding hebt u de mogelijkheid pasvormen, stoffen en andere elementen te selecteren om de kleding volledig af te stemmen op de maat en het werk van uw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan chauffeurs: zij zijn de hele dag in de weer. Dan wilt u niet dat de stof hen in de weg zit en zijn rekbare en ademende stoffen van cruciaal belang. En voelen uw medewerkers zich comfortabel? Dan kunnen zij hun werk prettig uitvoeren. Comfort is immers de basis van een goede werkdag.

Val op met een unieke uitstraling

Een ander voordeel van maatwerk in bedrijfskleding is de mogelijkheid om een unieke stijl te creëren die past bij uw huisstijl. Dit betekent dat bedrijfskleding niet alleen functioneel, maar ook een krachtig brandinginstrument is. Oftewel, uw medewerkers zijn lopende visitekaartjes. Het maakt hen herkenbaar, wat de bekendheid van het bedrijf vergroot. En dan hebben we het nog niet gehad over de teamgeest: medewerkers die trots zijn op hun kleding, voelen zich meer met het bedrijf verbonden. Oftewel, kleding die helemaal past bij uw bedrijf zorgt voor een blijvende indruk bij zowel klanten als (potentiële) werknemers.

Sluyter Logistics koos al voor maatwerk werkkleding: lees hier meer!

Functionaliteit en stijlvol

Bedrijfskleding moet niet alleen stijlvol zijn, maar ook functioneel. Elk bedrijf kent specifieke eisen met betrekking tot werkkleding, afhankelijk van de aard van het werk. Maatwerk bedrijfskleding kan perfect worden afgestemd op de vereisten van de werkomgeving. We hebben al gesproken over materialen zoals rekbare en ademende stoffen, maar er zijn tal van andere details om rekening mee te houden. Denk aan extra zakken voor gereedschap, reflecterende strips voor verbeterde veiligheid, of speciale stoffen die bestand zijn tegen specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld vlamvertragende kleding voor medewerkers die in contact kunnen komen met hitte, of kleding die zorgt voor goede zichtbaarheid als uw collega’s werken in omstandigheden met beperkt zicht. Deze maatwerk aanpassingen dragen niet alleen bij aan de veiligheid op de werkplek, maar verbeteren ook de algehele efficiëntie en comfort van uw medewerkers.

Streef naar duurzaamheid met maatwerk bedrijfskleding

We hebben gesproken over pasvorm, uitstraling en functionaliteit, maar laten we ook duurzaamheid niet uit het oog verliezen bij maatwerk bedrijfskleding. Maatwerk biedtdiverse voordelen op het gebied van duurzaamheid. Ten eerste leidt het tot aanzienlijk minder verspilling van materialen omdat de kleding direct kan worden aangepast aan de pasvormen en eisen van de medewerkers, waardoor overtollig materiaal wordt voorkomen.

Bovendien krijgt u bij maatwerk de mogelijkheid om te kiezen voor hoogwaardige materialen die duurzamer en milieuvriendelijker zijn dan standaardopties. Denk hierbij aan het gebruik van biologisch katoen of gerecyclede PET flessen. Dit verbetert niet alleen de kwaliteit van de kleding, maar draagt ook bij aan de vermindering van de ecologische impact van uw bedrijfskleding. Maatwerk zorgt dus niet alleen voor een perfecte pasvorm en uitstraling, maar draagt het ook positief bij aan de duurzaamheid van uw bedrijfskleding. Goed voor zowel uw medewerkers als het milieu!

Uw maatwerk bedrijfskleding x Zijlstra Beroepskleding

Creëer een krachtige, herkenbare uitstraling, versterk uw merkidentiteit en verbeter de functionaliteit en veiligheid op de werkplek! Wij kennen uw sector en denken met u mee in de opties voor de perfecte werkkleding. Benieuwd wat dat voor u betekent en wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op!